Як распазнаць і пачаць змагацца з блыхамі дома?

Чэрвень 2019

Відэа: «Шатландцы ў ліфце» па-беларуску. (Чэрвень 2019).

Anonim

Borbe buha mnogo je teže nego s ušima. Uostalom, uši jedu i žive na osobi cijelo vrijeme, pa je dovoljno koristiti češljeve, šampone i druge proizvode za tretman kose. Buhe jedu samo na ljudsku krv, stvarajući vidljive tragove ugriza i noseći uzročnike opasnih bolesti.

Ostatak insekata se provode na vunenom tepihu, mračnim kutovima, balkone i tako dalje. D. ličinke buha može živjeti u stanu u bilo kojem trenutku, iz tog razloga, svaki metar kuće moraju proći kroz saniranju s parazitima otkrivene. Inače, preostala larva pod postoljem može postati pretka cijele kolonije parazita.

Prepoznavanje parazita

Potrebno je pobrinuti se da se buhe zatvaraju u stanu. Za svaku vrstu insekata, kemijska se borba razlikuje u sastavu pripravka. Pogrešno kod kuće, možete izrezati sve beetle, pauci, ali borba buha na taj način neće biti učinkovita.

U znak priznanja otkrivenih insekata potrebno je obratiti pažnju na sljedeće značajke:

 1. Kuća skokova napravio samo buha, a visina skoka hvala saltatorial stražnjih udova do 1 metar.
 2. Omiljeno mjesto ugriza je buha - noge.
 3. Poželjno je razmotriti detektirani parazit pod povećalom. Ako je slika slična slikama u članku, posljednji korak identifikacije je završen.

Gdje tražiti insekte?

Borbe protiv buha zahtijevaju poznavanje svih mjesta životinja. Zidovi, ormarići i drugi namještaj iznad 0, 5 metara dezinfekcije beskorisni su jer "skakači" ovdje ne žive. Ispod ove udaljenosti paraziti kod kuće mogu se naći bilo gdje. Postolja, tepisi, madraci i mirno mjesto na podu gdje se rijetko ide - često naseljena pijeska ili zemlje vrsta kukaca u stanu. U vuni kućnih životinja pronađene su prikladne vrste insekata koji ne preziru mekane igračke i tepisi.

Metode i oprema saniranju

Borba protiv buha zahtijeva usklađenost s glavnim uvjetima - temeljitost, inače je novac, vrijeme i trud će biti uzaludan, a nakon nekoliko dana u stanu opet zavedutsya insekata. Kod kuće, morat ćete očistiti tepisi, podove, tapecirani namještaj, igračke od parazita i njihovih ličinki.

Ispiranje se vrši prije i nakon dezinfekcije. Zahtijeva i krpe, dezinficijensi, kantu, četke. Rad s kemijskim pripravcima kod kuće zahtijevat će osobnu zaštitu kože i dišnih putova od kemikalija. Sredstva za kontrolu štetočina su odabrana kao jeftini (Dichlorvos) ili skuplji (Chlorpyrimac, Sinuzan).

Kako pripremiti sve za kontrolu štetočina?

Slučajno napustio mekana stvar u stanu može biti plodno tlo za parazita, tako da prije Dezinsekcija proveo sljedeći trening:

 1. Očistite ormare sve, izdržati hranu van ili staviti u hladnjak.
 2. Uklanjanje privremenih kućnih ljubimaca iz kuće: vodozemci i gmazovi nose mačaka i pasa otišao u šetnju u antibloshinom ovratnik, akvarij s ribama pokriveno u vrijeme obrade.
 3. Nakon složiti svih prostorija u stanu nisu očišćene 3 dana, ventiliranom prostoru, a ne ranije nego nakon 3 sata.

Mehanizam za obradu kućišta

Poznavanje ispravnog algoritma za obradu prostorije skraćuje cijeli postupak. Ako je stan sve je spremno za obradu, postupak se provodi prema sljedećem algoritmu:

 1. Izložiti oprati sve osobne stvari, runast proizvoda, zavjese, fuzzy čizme, itd
 2. Posteljina, madraci, deke, jastuci nositi vruće pare i.. Osušite ga na otvorenom suncu nekoliko sati.
 3. Provesti dezinfekciju podova, namještaja, prozorske klupice, vrata pomoću buha ili dezinficijensa.
 4. Obradite sve sobe, osamljeni kutak kuće, a zatim napustite stan, ostavljajući sve prozore, prekrivače i vrata zatvorena.
 5. Vraćajući se u stan, morate očistiti otrove takvih površina, koje će morati dodirnuti.
 6. Potpuno čišćenje svih soba preporučuje se nakon 4 dana.

Uništavanje insekata na kućne ljubimce

Ako kod kuće promatrati cijeli niz mjera za borbu protiv buha, parazita iz sirove životinje ih ponovno upisati. Međutim, svi napori za uklanjanje skakanja životinja bit će uzaludni. Borba parazitnih insekata na kućnim ljubimcima mogu biti različite načine: ogrlice, poseban šampon, sprej, kapi i tablete. Lijek se primjenjuje na mjestu najvećeg zagušenja vanjskih parazita (iz baze repa, na kralježnicu, iza ušiju). Bilo kakvo liječenje kod kuće trebalo bi se dogoditi s maksimalnim poštivanjem svih mjera predostrožnosti, kako ne bi prouzročio štetu kućnim ljubimcima i osobama koje žive u stanu.

Sprječavanje ponovnog pojavljivanja parazita

Uništavanje buha u kući - postupak nije jednostavan, stoga je pametnije spriječiti dobivanje buha. Nakon tretmana prostorija, također je nepoželjno provesti ponovljenu dezinsection za kratko vrijeme. U tu svrhu poželjno je postaviti kemijske pripravke za odbijanje insekata ili narodnih lijekova (trave - pelina, tansy) u kanalima za ventilaciju i drugim izvorima penetracije insekata. Iz spremišta u kući ne možete očistiti kemikalije ili biljke uopće. Prije nego što hodate na ulici, kućni ljubimci bi ih trebali zaštititi od insekata s ovratnicima ili drugim dostupnim sredstvima.

Podrumi i potkrovlje također se moraju povremeno periodično sterilizirati. Buhe mogu biti prisutne na tavanima u golubovima u pera ili u vunu štakora u podrumima. Pored kontrole štetnika, podrumi se periodički moraju zaštititi od sivih štakora pomoću deratizatora. Lovci i ribari, koji se vraćaju iz prirode, prije ulaska u stambeni prostor trebali bi uzeti stvari na ulici i protresti ih, a zatim staviti u perilicu za neposredno pranje.

Predložene metode prevencije pouzdano štite dom od invazije buha. Ako su neki od uzoraka bili u mogućnosti prodrijeti, obrada se provodi u kući pomoću označenog algoritma.