Як надзейна і хутка пазбавіцца ад збожжавы молі

Ліпеня 2019

Відэа: Как быстро вылечить дисбактериоз после приема антибиотиков? Стоит или не стоит лечить дисбактериоз? (Ліпеня 2019).

Anonim

moljac zrna - leptir iz obitelji madeža vyemchatokrylyh zrna krtica - parazit koji regales hranu. Štrajk ne donosi samo leptire, ali jaja, gusjenice. Rushing oko stana i ubijanje odraslih leteći pojedinci je neučinkovit. Zato uništavate mužjake. Žena dobiva novi potomak.

Opis štetnika

Krmna moljac je kukac srebrnkaste bijele boje. Na krilima se nalaze posebni crteži. Parazit se može pojaviti u kuhinji čistih hostesa. Zrno je zaraženo štetnikom u skladištima i skladištima. Odlazi u trgovine, a od tamo do paketa kupaca. Stoga se moljac pojavljuje brzo i rješavanje problema je problematično. Važno je uhvatiti trenutak dok ne bude nekoliko insekata, inače će pokvariti apsolutno sve zalihe.

Zrno moljac proširila diljem Europe, te u Australiji, Brazilu, Benin i

Ako uvjeti su udobne, krtica postaje ljubavnica iz kuhinje. Biti na krilu, ženke leže jaja u velikim količinama. Ličinke koje se pojavljuju nakon kratkog vremena u hrani počinju jesti s zavidnim apetitom. Glavni naglasak stavljen je na brašno, heljde, raž, rižu, pšenicu.

Nakon što se gusjenica odrasta, dodjeljuje posebnu mrežu koja zalijeva žitarice, a potom ih povlači na sebe. Na kraju gusjenica začuje kut iza postolja ili u pukotinama, stvara čahura - formira se pupa.S vremenom će se pojaviti novi leptir.

Metode rješavanja

Sve žitarice i suho voće treba staviti u dobro zatvorenim spremnicima na krtice ne bi na njih

Zrno moljac voli zagušljivih, tople, vlažne sobe . Dobili osloboditi od njega na različite načine:

  1. Kako bi se spriječilo zrna dućan u zatvorenim posudama, vezan plastičnih vrećica.
  2. Preporuča se odbacivanje već zahvaćenih proizvoda. Ako su neke od žitarica malo utječe, mogu se preraditi u pećnici 15 minuta, temperatura je 60 stupnjeva. Možete koristiti običnu mikrovalnu pećnicu.
  3. Kabineti, gdje se zrno nalazi, obrađuju se. Reznice su razmazane otopinom octa, police su prane sapunicom. Prije nego što su vrata potpuno suha, vrata ormara moraju biti otvorena.

Posebni proizvodi

Najsigurniji način da biste dobili osloboditi od kontaminirane hrane pojedene - korištenje zamke feromon bazi

dobili osloboditi od moljaca može biti više načina - tableta, tanjuri, sprej, itd

Ploče su dobre da.. Nemojte imati neugodan miris. Uništavaju ne samo odrasle, već i ličinke. Borbena spremnost se održava šest mjeseci.

Prirodni lijekovi

Dobili osloboditi od parazita pomoći će eterična ulja - jele, lavande. Možete koristiti bukete suhe lavande. Moljac ne podnosi miris jagoda sapuna, duhan, suhog narančine kore, papar. Možete koristiti svježe lišće geranija.

Od svih narodnih lijekova protiv moljaca najpoznatijih, možda, lavanda

Važno je znati da se sredstva pod uvjetom - repelenata . Neko će vrijeme samo uplašiti insekte. Ako je moljac već ispunio ormar, morat ćete primijeniti kemiju.

Folk metode

Razmotrite najčešće folklorne lijekove.

  • Žvakaća guma Wrigley's Spearmint. Samo otvorite omot i stavite žvakaću gumu u ormarić.
  • List u zaljevu. Stavlja se pored hrane.
  • Zamka s bornom kiselinom. Pomiješajte borovu kiselinu i brašno - 1 do 3. Proizvod se zatim stavlja u kositar, koji se stavlja u ormar. Prikazana metoda vrijedi samo za ličinke.

Uvala Lay ostavlja opseg police s žitaricama, kao i u teglu, koji pohranjuje proizvode koji privlače leptiri i moljci ostavljaju

nakon obrade ili čišćenja mora biti pažljivo prozračivati ​​. Pratite kuhinju tri dana. Tijekom tog vremena, larve se mogu ponovno pojaviti i morat će ih hitno ukloniti. Važno je obratiti pažnju na pukotine. Ovo je mjesto gdje krtica često postavlja jaja.

Da bi spriječili ulaz moljaca u kući treba zatvoriti sva mjesta gdje se puzanja, posebnu mrežu s finom mrežom. Nemojte zaboraviti zatvoriti ventilaciju! Također možete saznati što učiniti ako u sušeno voće postoji moljac.

Tradicionalne metode za borbu protiv moljca (video)

Preventivne mjere

Najčešće krtica ulazi u kuću kupili bulk proizvodi - brašno i žitarice

  • stečenih proizvodi zamrznuti najmanje tjedan dana. Ako sadrže moljce, oni će se zamrznuti. Ova mjera će vas spasiti od problema u budućnosti.
  • Žitarice se trebaju pohranjivati ​​u zapečaćene limenke. Kada koristite pakete, umetnite jednu u drugu.
  • Ako ste se odlučili da se bave moljaca u ljeto, to može biti proširen kupili žitarica u tankom sloju na tkaninu i čine ga na suncu.
  • Loša moljac također podnosi mraz.Stoga možete dvostruko zamrzavati proizvode. Temperatura bi trebala doseći barem -10 stupnjeva. Postupak je do 10 sati. Nadalje, sjeme se zagrijava na +10. Neke kućanice vole skladištiti grašak i grah u hladnjaku.

Povremeno provjeravajte dionice. Tako spriječite pojavu i širenje parazita.

Ako u vašoj kući postoji moljac za hranu, riješite ga što je prije moguće. Za to se mogu koristiti razne metode, i trgovine i narodne. U pravilu, ljudska sredstva daju samo privremeni učinak. Ako se paraziti već šire kroz kuhinju, bolje je primijeniti kemiju. Ako provodimo preventivne mjere: pravodobno čišćenje i sakupljanje zrna, neće biti nikakvih problema.

Popularne vrste borbe protiv moljaca (video)