Як выбраць і выкарыстоўваць пастку для молі

Ліпеня 2019

Відэа: Sin Piedad: Spaguetti-Western documental completo (Without Mercy) (Ліпеня 2019).

Anonim

Moljac uzrokuje znatnu štetu na imanju Mole - poznatom zloćudnom zemljištu. Njezine vrste su mnoge: voće, hrana, žitnica, odjeća, kaput od krzna. Neki od njih uništavaju proizvode, a drugu - odjeću i krzno. I oni i drugi uzrokuju značajnu štetu na imovini. A ako se u kući pojave lepršavši sive leptire, to znači da je vrijeme da ih počnete loviti, jer već traže mjesto gdje jajaš. Kako bi se izbjeglo pojavu proždrljivih ličinki, potrebno je boriti se s leptirima. U tu svrhu razvijena je posebna zamka.

Koje su zamke

Zamke su proizvedene od strane različitih proizvođača. Namijenjeni su mehaničkom borbi protiv različitih vrsta moljaca. U pravilu, zamke su učinkovite protiv:

 • praonice lavande;
 • plodna moljac;
 • barny moljac;
 • pucanje na moljac;
 • zrna moljaca;
 • Shubo moljci.

Najčešće zamke za moljaca - ljepilo i feromon

Zamke mogu biti različiti po principu akcije i tvari koriste i tehnike. Ali najčešći od njih su:

 • ljepilo;
 • feromona.

Feromon zamke

Glavna količina proizvedenih zamki apsolutno je sigurna za ljude i životinje, jer ne sadrže otrovne tvari. Oni djeluju na drugačiji princip: privlače insekte i mehanički drže. To su tzv. Feromonski zamke. Temelji se akcija zamki na fiziologiji moljaca.

Zamka sadrži feromone, koji privlače moljac. Feromoni su posebne tvari koje žive stvari daju da privuku pojedince suprotnog spola i da osiguraju proces reprodukcije.Posebno je važno djelovanje feromona u svijetu insekata - oni su više orijentirani u potrazi za pojedincima zbog parenja zbog mirisa.

Feromon zamke privlače insekte i mehanički drže ih

Znanstvenici su u jednom trenutku izolirali feromonove moljce i sintetizirali ih umjetno. Oni uključuju oko desetak različitih spojeva. Ti se spolni feromonovi koriste u zamkama za privlačenje moljaca. Dizajn koji imaju mogu biti različiti, ali značenje je uvijek ista.

Vrste feromonskih zamki

Oni također mogu biti ljepljivi i ne ljepljivi.

Ljepljiva zamka sastoji se od kućišta, ljepljive košuljice i dispenzora za izdahivanje atraktivnih aroma za insekte. Dozatori su izrađeni od gume, folije. Materijal dispenzera određuje trajanje uporabe. Folkaplenovye dispenzeri služe duže, gotovo tri mjeseca. No, gumu će morati biti zamijenjen mnogo brže, jer je njihov životni vijek 5-6 tjedana.

Činjenica da se proizvođač koristi u određenoj zamci ovisi o vremenu rada i trošku. Dugoročni uređaj košta više.

Zamka je pričvršćena na mjestima potencijalne akumulacije moljaca

Ljepljivi sloj je prekriven ljepilom koji dugo zadržava svojstva. Insekti privlače feromoni koji se mogu odvojiti i letjeti u miris. Pada na linijski sloj i drži se na njemu. Kako je košuljica prekriven moljom, zamijenjena je.

Zamka je često prozirna radi korisnosti korisnika. Odmah se primjećuje kako je uređaj začepljen i da li je vrijeme za promjenu plovila.

Kako koristiti

Zamka je pričvršćena na mjestima potencijalne akumulacije moljaca. U kućama, to mogu biti ormarići, gdje je hrana spremljena, kada je u pitanju hrane moljca. I garderobe s odjećom, ako borba dolazi s kaputom i kaputom. Možete saznati više o drugim načinima zaštite vašeg kaputa od moljca tako što ćete pročitati jedan od članaka na našoj web stranici.

Svakodnevno morate provjeriti zamke.

Kola pada na ljepilo i pridržava se

Ljepljive zamke sastoje se samo od tijela i dispenzera. Insekti, privučeni mirisom feromona, ulaze u zamku u posebnom odjeljku gdje ne mogu letjeti. Ponekad takvi uređaji imaju insekticid.

Feromon zamke su štetne

Zamke s feromonima su apsolutno sigurne, jer ne sadrže otrovne tvari. Štoviše, sami feromoni sadrže beznačajnu količinu - do 1-3 mg. Stoga su tako prikladni za uporabu u kuhinji - apsolutno su bezopasni za proizvode i ne mogu ih pokvariti. Feromonska zamka može se nalaziti u ormarima s proizvodima.

Feromon zamke djeluju strogo protiv određene vrste insekata. Budući da za svaku vrstu insekata samo određena vrsta feromona služi kao mamac, moguće je samo se riješiti moljaca.

Zamke protiv požara

Vatre s istim uspjehom štete proizvodima u kuhinji. Za ljude se njegov izgled ne razlikuje mnogo od plodnih moljaca. Zamka iz vatre napravljena je od polietilena, koji se obrađuje feromonima. Leptiri pasti u tijelo i ostati tamo.

Vješajte zamke na razini od 2, 5 m od razine poda. Za kuhinju, jedna ili dvije zamke dovoljne su da osiguraju brzo uklanjanje moljaca.

Kako se riješiti moljaca (video)

Mjere predostrožnosti

Mnogi ljudi vjeruju da što više zamke instaliraju, to će biti sigurnije da će se zaštititi od moljaca.Umjesto preporučenog iznosa, na površini od 7 metara smještene su 3-4 zamke. I izuzetno su razočarani kad vide da zamke ne rade.

Ispada da previše izvora feromona ne može biti instaliran u malim područjima. Insekti se počnu izgubiti zbog prevelikih feromona i prestati biti zainteresirani za zamke.

Dakle, jedna zamka je dovoljna u kuhinji, najviše dva.

Pravila primjene

Suvremene zamke opremljene su prikladnim slojem ljepila, koji im omogućuje da se lijepe na bilo koju površinu. U tom slučaju, nakon uklanjanja zamki na površini ormara, nema tragova. Uređaj se može lako postaviti na vodoravne i okomite površine.

Suvremene zamke su opremljene prikladnim slojem ljepila, omogućujući ih da budu zalijepljene na bilo koju površinu

Najpoznatije zamke:

 • "Natural Control" protiv moljca za rublje;
 • "Aerokson" iz plodne moljke;
 • "Raptor" iz raznih vrsta molova.

Sigurnosne mjere

Unatoč činjenici da nema pesticida u zamkama, još uvijek trebaju poštivati ​​sigurnosne mjere prilikom njihovog lijepljenja. Nakon rada s njima, trebali biste oprati ruke sapunom i vodom. Ako se supstanca iz zamke dobije na koži, onda je obrisana s kožom vatom s biljnim uljem i temeljito oprati mjesto kontakta s vodom i sapunom.

Sredstva od moljaca (video)

Zamke pomažu brzo riješiti moljaca i ne brinuti o sigurnosti proizvoda. Povrat kupaca ukazuje na njihovu učinkovitost i jednostavnost korištenja.