Як выкарыстоўваць газа ад вошай

Чэрвень 2019

Відэа: Новости Гродно. 08.06.2017. Торф (Чэрвень 2019).

Anonim

Dobili osloboditi od gnjida, uši, buha i ostalih parazita nije lako. A ako specijalni alati su neučinkoviti ili čini preskup, tečaj obično su ispitani od strane mnogih generacija narodnih lijekova. Na primjer, možete koristiti kerozin iz ušiju. Doslovno deset do dvadeset godina, mnogi su prakticirali tretman pedikuloze s kerozinom. Ali da je to sigurno i djelotvorno, trebate upotrijebiti odgovarajući recept i slijediti pravila.

Kao sredstvo djeluje na nametnika

Je li kerozin učinkovit protiv gnjida i ušiju? Da, to ima utjecaja u različitim smjerovima:

 • uš umire nakon tretmana, kao što je tvar prodire u hitin oklop uđe u dišni sustav i uzrokuje naknadno gušenje.
 • Oslobađanje od gnjida je također moguće, ali puno je teže. Prvo, oni praktički ne dišu, pa gušenje postaje malo vjerojatno. Drugo, njihove ljuske su gušće od kitinoznih školjki ušiju ili buha. No, kerozin donekle smanjuje ljepljivost sastava s kojima su odrasli popraviti gnjide na kosu, tako da nakon tretmana češlja njih će biti lakše.
 • Kerozin je oštar i neugodan za uši, buhe i drugi insekti miris, tako da nakon tretmana, ako uspiju preživjeti, oni će u svakom slučaju nastojati napustiti trenutni vlasnik u potrazi za povoljniji za staništa.

Kakve odijela

Nitrati, uši i buha bit će kobni za bilo koji kerozin, ali neke su vrste toksične i opasne za ljude. Stoga je nužno izlaziti samo rasvjetni kerozin (koji se koristio za opskrbu kerozinskim svjetiljkama) ili tehnički, te se vrste smatraju najopasnijom. Ali čak i oni mogu nanijeti štetu ako se pravila primjene ne poštuju.

Kako koristiti

Kako koristiti kerozin od ušiju i gnjida? Postoji nekoliko načina.

Prva metoda

Da biste dobili osloboditi od svih uši, gnjida, buha i ostalih štetnika, koristite kerozin u nerazrijedenom čistom obliku. Ali zapamtite da takav koncentrirani proizvod može uzrokovati opekotinu kože!

Način upotrebe:

 1. Mokrirajte pamučni štapić ili disk u kerozinu i nanesite proizvod na glavu (uvijek na suhu kosu), obraćajući pozornost na kožu.
 2. Kada se sve kovrče obrađuju, stavite vrećicu celofana ili kapu na glavu.
 3. Ostavite jedan ili dva sata, a zatim temeljito isperite pomoću uobičajenog šampona. Također, za ispiranje, možete koristiti octenu otopinu (dio 9% ocat i dio tople vode), što će povećati učinkovitost postupka.
 4. Zatim četkajte kovrče dobro, dijelite ih u niti.

Kako biste uklonili sve gnjide, trebali biste izvršiti tri ili četiri tretmana u intervalima od nekoliko dana. Uši obično umiru nakon prva dva.

Za ovu djecu ovaj recept nije vrlo prikladan zbog izraženih negativnih učinaka na glavu, osobito na osjetljivoj koži. Ali možete ubrizgati kerozin s vodom. Stupanj utjecaja ne ovisi samo o koncentraciji sredstava, nego io tome koliko ćete ga zadržati.Za djecu je poželjno smanjiti vrijeme ekspozicije na pola sata.

Način druga

Do ušiju su ubijeni, možete koristiti ovaj recept:

 1. Pomiješajte žlicu vaš šampon i kerozin, dodajte dvije žlice maslinovog ili suncokretovog ulja.
 2. Nanesite spoj na glavu i dobro ga sipajte, ostavite ga 10 do 15 minuta, a zatim isperite.
 3. Spojite kosu da uklonite mrtve od obrade kukaca.

Ova mješavina može se koristiti svaki dan ili u intervalu od tri dana do potpunog izlučivanja gnjida.

Metoda tri

Da biste dobili osloboditi od uši i gnjida, buha i ostalih nametnika, morate miješati tri ili četiri žlice meda, četiri kašike vode (po mogućnosti vruće), jedna žličica box kerozin i jednu žlicu dječjeg šampona. Sastav se koristi kao maska, primjenjuje se na cijelu glavu i ispire. Koliko zadržati takav lijek? Bit će trideset minuta, tijekom kojega će uši izginuti. Postupak se najbolje obavlja svaki dan ili svaki drugi dan.

Četvrta metoda

Ovaj lijek je učinkovit i protiv ušiju, buha i gnjida. Da biste ga kuhati morate pomiješati pola šalice mlijeka, tri žlice masti jazavac i istu količinu kerozina. Nanesite spoj na glavu, držite ga na sat vremena, a zatim ga isperite. Obavite dnevni tretman tako da su sve uši uništene.

Sigurnosne mjere i preporuke

Savjeti koji će koristiti najučinkovitiji i siguran za ljudsku upotrebu

 1. Ako ste se odlučili za otrov štetnika, sjetite se da kerozin - zapaljive materijale, tako da se liječenje provodi daleko od vatre i uređaji ili predmeti, stvarajući iskre. Inače, može prouzročiti požar.
 2. Kerozin protiv uši može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije. Da biste procijenili rizik, najprije nanesite malu količinu sastava na bilo koji dio kože (savijte lakat, zglob) i slijedite reakciju u roku od 24 sata. Ako nema promjena, možete obraditi cijelu glavu.
 3. Za djecu, proizvod može biti opasno jer je koža djeteta tanka, ranjiva i nježna. Stoga pripazite da razrijedite lijek, već da upotrijebite drugi narodni recept ili specijalizirani lijek.
 4. Ako tijekom postupka pojave svrbež, vrtoglavica, gori i drugi simptomi, odmah operite glavu, čak i ako se uši još ne unište! Ova sredstva za uklanjanje gnjida, uši, buha i drugih parazita bit će učinkovita ako koristite lijek kao dio kompleksne terapije, na primjer, istodobno s posebnim farmaceutskim proizvodima.
 5. Nemojte zaboraviti temeljito oprati glavu nakon tretmana, inače će kosa ostati dio sredstava i nastavit ćete neugodan miris.
 6. Odredite unaprijed koliko ćete zadržati liniju i označiti vrijeme.
 7. Naučili smo kako voziti uši s kerozinom. Budite oprezni i slijedite pravila korištenja kerozina protiv parazita, tako da uši propadaju, a zdravlje ne utječe.