Адзежная вошы як пазбавіцца ў хатніх умовах

Ліпеня 2019
Anonim

Kada netko iz vaše obitelji dobije uši, oni se mogu brzo povući kod kuće, bez da kažu drugima. Suprotno popularnim uvjerenjima, vrlo često neonatalni i čisti ljudi pate od pedikuloze. A ako je dijete otkrilo obilježja, to je još uzbudljivije i može znatno komplicirati liječenje.

Kako izgleda uši?

Glava i usta imaju vrlo sličan izgled. Kukac duljine tijela ne prelazi 4 mm. Boja varira od bijele do sive boje sa žućkastom bojom. Značajka je blago izdužena trbuh. Kada parazit pumpa krv, to povećava volumen i potamni. Uši nemaju krila. Jaja, koje se nazivaju i gnjide, pretvaraju se u ličinke duljine do 2 mm. Razvijajući posebnu tajnu, jaja se vrlo čvrsto pridržavaju odjeće, tako da je jačanje jaja je teško. Liječenje se provodi vrlo pažljivo.

Uši uši kako otkriti i odakle dolaze kod kuće?

Ona se vrlo dobro skriva. Da biste ga pronašli i izvadili kod kuće, trebate pokušati. Potrebno je pažljivo pregledati posteljinu i vlastitu odjeću kako bi pronašli jaja i sam parazit. Jaja također mogu biti na ljudskom tijelu. Ako nađete odraslu osobu ili njezina jaja, nemojte paničariti. Ako ih se pravilno boriš, onda možete uništiti prasit za jedan dan i ne dopustiti da se simptomi pedikuloze osjete.

Kako grizu uši

Simptomi koji mogu ukazivati ​​da ste ugrizla cootie:

  • 1. Na vašoj koži ćete naći karakteristične tragove ugriza. Obično, čak i bez liječenja nakon nekoliko dana, ti simptomi nestaju.
  • 2. Mjesto ugriza i područje oko nje počinje jako svrbjeti. Istodobno, osoba doživljava veliku nelagodu.
  • 3. Često postoje simptomi ugriza alergije. Tijelo je prekriveno urtikarijom osipom, mučninom, groznicom i drugim simptomima. Primijenite simptomatsko liječenje.
  • 4. Parazite treba brzo povući kod kuće, jer to može uzrokovati nesanicu i pojavljuju se i simptomi neurotskih poremećaja.

U većini slučajeva prvo otkrivaju simptome, a sami paraziti. Ako se ne postavite cilj da ih povučete kod kuće i ne počnete pravovremeno postupati, nećete ih moći vidjeti.

Najčešće parazitske uši će se na mjestima gdje je odjeća čvrsto tijelo: struka, pazuha, ramena i donjeg dijela leđa.

Uši uši su nositelji kojih bolesti?

Parazit može biti uzrok različitih apscesi i čirevi, a ako je parazit je dugo, to na kraju dovodi do razvoja piodeomii. Stoga, za obavljanje liječenja i povlačenje parazita kod kuće, trebate što je prije moguće. No, najopasniji je bolest poput tifusa i recidiva tifusa, kao i vilarna groznica.

Uši uši koliko žive?

Razvojni ciklus je oko dva tjedna. Ženke su sposobne povlačiti jaja u količinama do 10, što komplicira liječenje. Očekivano trajanje života traje do 2 mjeseca.Spontano se parazit domaćin neće ostaviti, zbog toga je potrebno stvoriti neugodne uvjete - vrlo nisku ili vrlo visoku temperaturu.

Koja je razlika između glave i zeca?

Za razliku od glave i stidne koji žive u dlakavim dijelovima tijela, neposredno uz izvor njihove hrane, tijelo uš ne može pričvrstiti za kosu. Njene noge nisu prikladne za to. Većinu vremena provodi u posteljici, tako da ju je izvukla od tamo je vrlo teško, ali puzaju na osobu samo za hranu. U literaturi se također naziva "donje rublje".

Kako povući ormari

uši kod kuće brzo kako bi se osiguralo da je parazit je ubijen u kući, koristiti ovu metodu kao dezinfekciju. To će vam pomoći da uklonite insekte lako i brzo. Postoji ogroman broj tvrtki koje se bave destrukcijom parazita kod kuće uz naknadu. Također možete pokušati samostalno ukloniti štetočine i primijeniti tretmane za narodne lijekove.

Primici od ušiju

za parazita i njegovih jaja su ubijeni, možete pokušati ga kući. Morate kuhati stvari - paraziti se boje visokih temperatura, a tijelo se tretira lijekom za uši. Da bi parazita i jaja kod kuće i liječiti sve simptome, možete koristiti sljedeću metodu liječenja: Mix sapun i kerozin za pripremu otopine od 20% te ga koristiti za kontrolu štetočina. Glavno je započeti liječenje na vrijeme.