Ці сапраўды піжма эфектыўная супраць блашчыц?

Чэрвень 2019

Відэа: Ці сапраўды Беларусь «абагрэла і накарміла» чачэнцаў | Правда ли, что Беларусь накормила чеченцев? (Чэрвень 2019).

Anonim

Zajedno s dimom, tansy od bugova smatra se jednim od najučinkovitijih biljaka. Ovaj mali i široko rasprostranjena biljka, punjenje svoje male svijetle žuto cvijeće na otvorenim površinama, livadama i uz prometnice, odavno je poznat po svojoj virulencije i sposobnosti da uzrokuju gorak okus mlijeka od krave pasu na svojim šikarama.

U poljoprivredi, čak iu antičko doba, dekocija i infuziju tansy koristili su se za tretiranje biljaka u vrtovima protiv štetnika. Čak i danas u mnogim gospodarstvima, koje djeluju na principima održivosti i ekološku poljoprivredu, buhač i dalje koristi za zaštitu krumpira od krumpirove zlatice Kolorada i drveće - od gusjenica, koje se hrane lišćem.

Pregled

„Selo je samo tradicija - na buhač pripremiti juha, koja se poprskane krumpira i jabuka drveća i ostacima metlom primjenjuju na zglobovima poda i zidova, lajsne i namještaja, čak sam kad se malo pošlo po krivu s metlom.. oko kuće i squirting - moja baka mi je rekla da je tansy iz bedbugs vrlo dobro štiti. "

Julia, Uljanovsk

protiv stjenica buhač vrijede analogno tome od insekata u vrtovima i voćnjacima. No, tu je važan upozorenje: ako se ista protiv krumpirove zlatice Kolorada ili krumpira moljac alat radi kao otrov, otrovan kukac ga jeli, a stjenica u sobi ne mogu jesti buhač, ili nešto, u načelu, koje se može tretirati ga.Uostalom, jedina hrana od bedbugs je ljudska krv.

Kako i zašto raditi tansy protiv bed bugova? Pokušajmo detaljnije razumjeti ovaj problem.

Kako tansy utječe na bugove?

Prije svega, tansy je djelotvoran odbijajući: njegov miris odbija široku paletu insekata, sve do komaraca. Ovaj miris se boji bedbugs.

Ako je, međutim, ti paraziti uzgajaju u stanu i relativno dugo naselili ovdje svoja gnijezda, uništavaju uz pomoć buhač gotovo nemoguće. Za bug smrti mora doslovno biti uronjeno u esencije od buhač, to znači da je u tekućem obliku koncentrirane ima tijelo kukaca preko respiratornog trakta (spiracles).

Ako je dekocija jednostavno obrađena nekom površinom, onda se kukac može izvoditi bez da se okrene oko takvih mjesta u kući bez ikakve štete za sebe.

Pregled

„Pokušali smo buhač ne pomaže stjenice iz njezine pobjeći, ali ne umiru postave svoje tenisice lijeni, i sipati ovu juhu koja su umrla -… to je susjedi poplava treba smanjiti i grane ispod kreveta. ležeći, također nije pomoglo, vjerojatno zato što su neki od njih živjeli u krevetu. "

Ilya, Saratov

Učinkovita uporaba tansya iz bedbugs kako bi privremeno oslabila njihovu aktivnost. Osjećajući miris ove tvari u sobi, insekti će neko vrijeme (obično do 3-4 dana) izbjeći pojavljivanje na mjestima gdje je taj miris najjači. Međutim kasnije će i dalje doći do osobe.

To ne znači da buhač stjenica ne rade uopće, samo glad za parazite je uvijek jači od „straha” u mirisu trave.

buhač: upute za uporabu protiv parazita

Primjena buhač protiv stjenice je sasvim identičan upotrebu u istu svrhu pelina.U najjednostavnijem slučaju, svježe ubrane ili već suhe grančice biljke raspadaju pod madrac kreveta, sofe i stolice u prostoriji uglovima i lanene ormar i noćne ormariće.

Ako se takav ventil od biljke je između tražitelja stjenice i počivalište ljudi, to je još uvijek jako paraziti ogladnite, oni ne prelaze. Kasnije je, međutim, još uvijek usuditi probiti takvu „kordon”.

Još malo komplicirano korištenje buhač u obliku esencije. U ovom slučaju, staklena suha trava vrijala pet minuta u litri vode, zatim se ohladi.

Bujon raspršuje baseboards u kući, parket, linoleum uglovima i pukotinama. Obično, nakon takvog tretmana, bube pokušavaju ostaviti prazninu, te je već u otvorenom prostoru jednostavno može srušiti ili uništiti drugim sredstvima.

, naravno, apsolutno ne utječe na jaja stjenica buhač.

Pregled

„stjenice pojavila prošle godine u proljeće, ne znam gdje, ali bilo je o malo i to samo u dječju sobu, nismo tako.. nosio kolijevku na lođu Srećom, vrijeme dopušteno u sobi podigao tepih i.. odnese ga do autopraonice. cijela soba onda samo izlije esencije od buhač s pelina. kupljene na tržištu kilogramu pelina i funta buhač, kuhani u caklini kantu, izlije svu postolje, ladice u ormaru, radijator. Samu krevetić previše dorađena madrac od njezina bačen, sve pelene prao u stiralka na maksimalnoj temperaturi. na da se vidi kao stjenica pobjegao iz pod letvica Izlasku greške direktno neke smo ih tamo i onda sve potlačene, i veliki i mali i tako -…. tri vikenda za redom i sve, uzeo sve, ali smo sretni da. oni su bili samo u jednoj sobi. "

Paul Nazarovo

Znatno učinkovitije korištenje buhač, zajedno s industrijskim insekticidima.Kao druga komponenta, možete koristiti bilo koji aerosol ili koncentrat kukaca.

Na bilješci

Još jedan popularan način borbe protiv bube je tinktura tansy na alkohol. A sredstvo je zastrašujuće i smrtonosne za greške: alkohol gori parazita i dovodi do njihove smrti izravnim kontaktom s kukca. Ova je infuzija bila preporučena za liječenje pronađenih gnijezda i nakupina bedbugs.

buhač za sprečavanje greške uzimajući u kuću

buhač učinkovitiji kao preventivno sredstvo protiv stjenice: pomoću nje moguće je zaštititi sobe od penetracije pojedinih parazita, na primjer, od susjeda.

To se obično preporuča

  • ležao biljka pod krevet madraci i unutrašnje šupljine sofe
  • Dodajte povrtni buhač u vodi koja pere podove
  • nositi juha otvore u stanovima, vanjski obronci prozora i zidova oko ulaza vrata.

S takvom obrađivanjem, slučajevi penetracije bedbugs iz susjednih prostora i samo iz ulice gotovo su potpuno isključeni.

Može li opasnost biti opasna?

Općenito govoreći, tansy je otrovna biljka, a kada radite s njom, trebate paziti na oprez. Na primjer, trebali biste od nje držati lijekove dalje od djece, nemojte dopustiti da biljka uđe u stanice domaćim glodavcima.

Ručka esencije ili infuziju buhač ugrizla stjenice mjesta na tijelu može biti samo u skladu s uputama za korištenje tih sredstava.

Pregled

„Bio sam prva stvar koja je došla na pamet, kada je bilo greške - to buhač, ali nekako sam se bojao apartmana je to obrađuje kao otrovna biljka, pa čak i stoku otrovan njega..Ali onda je odlučila, skuhala bujon, sve je ispalo. Neko se vrijeme nisu potrudili, a onda se ponovno pojavili. Vjerojatno je potrebno stalno obraditi stan, ali nemam vremena za to. Stoga smo planirali tri dana i nazvali SES. Obradili su sve, proveli smo čišćenje kuće i otišli u zemlju. Nakon toga stjenica nisu bili „

Nada Fominskoe

Općenito, ne možete se bojati koristiti buhač:.. Uzmi rukama, miris i koristiti esencije od njega u sobi je potpuno siguran

Još jedna napomena opet da ako bube u sobi likvidaciji, dobiti ih na miru buhač neće raditi - to jednostavno ne utječe na njih kao insekticid Dakle, u početku smo trebali fokusirati na posebnim modernim sredstvima kukaca štetnika

Korisni video o odabiru učinkovito sredstvo protiv kukaca

.. Ali ovako, zapravo, same krevet odjeće izgledaju Nedostaci i njihove ličinke