Сродкі барацьбы з мурашкамі: плюсы і мінусы

Ліпеня 2019

Відэа: Baby and Child Care: Benjamin Spock Interview (Ліпеня 2019).

Anonim

Ako je dom tu su mravi - domaćice pada u bijes ako postoje mravi u kući - gospodarica u bijes. Tijekom ljeta se mogu pojaviti toliko da izgleda da se ne boje ničega i riješiti ih je nemoguće. Ali, hvala Bogu, to nije tako - postoje učinkoviti načini domaćih mrava koji će pomoći osloboditi kuću neželjenih stanara. Dakle, ono što se liječenje od mrava smatra najučinkovitijim - odabire metode borbe.

Kuhinja štetočina

Prije kretanja na sve-out borbe, potrebno je proučiti navike neprijatelja. Inače, mravi se ne mogu nositi. U domove je posađeno samo jedna vrsta mrava od desetaka ant-poznatih ant-faraona. Ovaj mali kukac je vrlo termofilni i može živjeti u našim širinama samo u kućama. Mravi ovaj tip ne grade mrav u uobičajenom obliku bez sna zimi i može postojati samo na temperaturi iznad + 10-15 stupnjeva. Mogu biti žute ili crvenosmeđe boje.

žive mravi vole gnijezde u kolonijama, koji nisu zadovoljni u apartmanima i na skrovitim mjestima - stropovima, ispod podova, u ventilacijskim oknima

kućanstva mrav veličine manje od one na vrt i šumu. Oni više vole da žive u kolonijama, gnijezda, koje nisu zadovoljni u apartmanima i na skrovitim mjestima - stropovima, ispod podova, u ventilacijskim oknima. Odatle napadaju sve obližnje apartmane, gdje idu samo da nađu hranu.Dakle, ako su mravi u jednom stanu, pojavit će se u drugom. I morate ih otrovati posvuda, to je bolje organizirano.

Većina mrava postaje ljeto, jer je u ovom trenutku optimalna temperatura okoline. Ali oni ne nestanu zimi. Mravi su bliži proizvodima - njihove su staze u stolovima, ormarima, pored kante za smeće. Shvatite da u kući postoje mravi jednostavno - oni se odmah nalaze u šalici za šećer. Stoga je vrijeme da ih povučete.

Mravi vole slatko i meso. Ovo bi se trebalo temeljiti na mjerama borbe. Možete saznati što su faraoni mravi opasni čitajući članak o našem izvoru objavljenom ranije.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od mrava, naši čitatelji savjetuju Pest-Reject repeller. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Mravi vole slatko i meso. Ovo treba temeljiti na borbenim mjerama

Točan algoritam akcija

Mnogi misle da možete dobiti mrave jednostavno kupnjom nekoliko moćnih insekticidnih aerosola od puzavih insekata. I upravo je ovaj krivi pristup koji svijet duguje uspostavljenom stereotipu: što ne raditi, a ne da se riješe mravi u stanu.

Zapravo, možete ih izvaditi i nije tako teško. No, potrebno je promatrati točan algoritam akcija, koji se temelji na načinu života štetnika.

Prije svega, potrebno je razumjeti da će pojedinačni tretman kemijskim sredstvima dati kratkoročni učinak. Tako možete smanjiti broj populacija, ali nemojte se riješiti mrava, budući da gnijezda maternice nisu u stanu.Nakon kratkog vremena održat će se novo naselje i nove će horde puzati po stanu.

Načini borbe protiv mrava (video)

Važno je napasti mravi s ujedinjenom prednjom stranom. Algoritam akcija je sljedeći:

 • Ujedinite se sa susjedima i slažete se s vremenom kada je trebalo otrovati insekte.
 • Nanesite kemikaliju za smanjenje populacije radničkih mravi.
 • Koristite sredstva s dugim djelovanjem koje će mravi dovesti u gnijezda i otrovati ih s kraljicama.
 • Započnite čišćenje svih proizvoda u zatvorenim pakiranjima.

Najučinkovitije načine borbe

Nakon što ste pokrenuli tvrtku protiv mrava, morate kasnije ostaviti jake kemikalije. Moramo početi s korištenjem sporih otrova. Takav lijek za male domaće mrave poznat je dugo - to je borna kiselina.

Budući da je najjači otrov, od kojeg nema bijega i kojem mravi ne razvijaju ovisnost, kiselina ne djeluje odmah. Zato postoji mišljenje da borna kiselina nije učinkovita i mravi se ne boje. U stvari, to je - najučinkovitiji i jeftin oblik, među raspoloživim resursima mrava kućanstva, jer čim se može koristiti za uništiti mrav gnijezda, i sve matice.

Borna kiselina - najučinkovitiji i jeftin oblik, među raspoloživim resursima mravu kućanstva

Radnički mravi donose hranu, otrovan borne kiseline u gnijezdo, trave sebe i zaraziti sve u svojoj kući.

Tjedan dana nakon primjene borne kiseline moguće je otrovati insekte kemikalijama protiv insekata koji puze. Danas nema ništa u ovom časopisu - Dichlophos, Combat, Raid, itd.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od mrava, naši čitatelji savjetuju Pest-Reject repeller.Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

U završnoj fazi započinje razdoblje prevencije. Možete koristiti narodne metode za kontrolu insekata koji ih odbacuju - eterična ulja biljaka i raznih biljnih decocija koje imaju insekticidni učinak.

U nekoliko tjedana mravi će nestati potpuno.

Pro i kontra od

Boric acid

 • Its pluses - nije zarazna i može djelovati polagano. Mravi koji su ga otrovali ne umiru odmah. Kiselina ima živčano paraliziran i intestinalni učinak.
 • U vlažnom obliku ima crijevni učinak, au suhom obliku ima kontakt i intestinalni učinak. Otrov korodi crijevima, dehidrira tkiva i oštećuje živčani sustav, sprečava širenje impulsa živaca. Smrt dolazi nekoliko sati kasnije. Ono što treba postići je dovoljno da se radnici vrate u svoje gnijezde i zaraze njihovu braću.
 • Još jedan plus borne kiseline - apsolutno je bezopasna za ljude.
 • Niska cijena je također važna prednost.

Borna kiselina nije ovisna i može djelovati polagano

Samo vrijedi za minuse ako se koristi samo borna kiselina, potpuni nestanak insekata pojavit će se tek nakon nekoliko tjedana. Važno je pravilno održavati dozu. Ako se borna kiselina uzima puno, mravi će početi umrijeti brže i neće imati vremena za zarazu kraljice.

Borna kiselina se može raširiti oko kuće, miješajući ga s žumanjkom, mljevenim mesom ili šećernim sirupom. Radite bolje rukavicama. Nisu potrebne mjere opreza.

Kemijski insekticidi

To uključuje:

 • Diklorvos;
 • "Čista kuća";
 • Zapovjednik borbene komande;
 • "Smrt";
 • "Taiga";
 • Dohloks.

Očite prednosti kemikalija u kućanstvu uključuju njihovu brzu i cjelovitu akciju. Oni odmah uništavaju insekte, a to je ono što svi pokušavaju postići. U pravilu, njihov sastav uključuje otrove iz skupine peretrinova, koji imaju paralizu živaca. Uz njihovu pomoć, radnici se mogu povući odmah. No, povlačenje kraljica neće raditi, jer su gnijezda izvan dohvata ljudi i ne mogu se obrađivati. Ovo je glavni minus moćnih sredstava. Treba ih se boriti samo u kombinaciji s bornom kiselinom.

Očigledni višak kemikalija u kućanstvu uključuje njihovu brzu i cjelokupnu akciju

Raid zamke su dobro dokazane. Budući da dugo djeluju, mravi se postupno otroše. Druge plastične zamke se ne mogu pojesti kućnim ljubimcima, pa se taj otrov može koristiti u kući gdje se nalaze kućni ljubimci.

Aerosolnom obradom, svi prehrambeni proizvodi moraju biti uklonjeni iz kuhinje. Bolje je koristiti tretman u maski i rukavicama. Nakon tretmana, sve površine moraju biti temeljito isprane, kako se ne bi otrovali.

Home lijekovi

Home lijekovi su dobri za odbijanje insekata. Ne ubiju, ali sprečavaju repopulaciju stana mravi drugih stanova.

Mravi ne vole jake mirise nekih biljaka. To uključuje:

 • menta;
 • češnjak;
 • rajčice vrhova;
 • pelina;
 • Karan;
 • tansy;
 • duhan.

Mravi ne vole snažan miris metvice

Mravi će pomoći da se riješite takvih mjera:

 • Infuzija ovih biljaka može se ispirati jednom tjedno u kući.U ormarima i pored kante za smeće u stanu potrebno je razgraditi zgnječeni češnjak, grančice i dimljenje. Sok od češnjaka i žeravica od češnjaka i češnjaka može biti razmazan mjestima gdje su mravlje staze prolazile.
 • Vrlo dobar odvraćanje je najčešće suncokretovo ulje. Samo to mora biti nerafinirano, prirodno. Ako razmazu rub jela, onda nikada neće dobiti mrave.
 • Kvasac je učinkovit i bezopasan za ljude i kućne ljubimce. Mješavina od njih sa šećerom ili jamom uništava mrave. Pros - jeftina i potpuna sigurnost. Cons - povući se tako insekti mogu, ali ne i brzo.

Mehanička sredstva

Mehaničke zamke uključuju zamke. Njihove prednosti su da su apsolutno bezopasne za ljude i životinje, jer ne sadrže otrov. Načelo djelovanja temelji se na činjenici da insekti privlače svoju omiljenu hranu u zamku, gdje ne mogu izaći. Kao zamka u stanu koristili su posude s vodom šećera. Mravi će se samo utopiti u njemu.

Nedostaci su da su mehaničke zamke dobre samo kao preventivni protiv pojedinačnih insekata. Nemoguće se boriti protiv stanovništva uz njihovu pomoć.

Kako se riješiti mrava (video)

Možete se riješiti mrava na različite načine. Od svih vrsta, uvijek možete odabrati one koje vam najviše volite i djelovati učinkovito. Glavna stvar je djelovati dosljedno. A onda će mravi prestati izazivati ​​tjeskobu.