Метады барацьбы з фруктовай моллю і прафілактыкі

Чэрвень 2019

Відэа: Dangers of Pesticides, Food Additives Documentary Film (Чэрвень 2019).

Anonim

Dobili osloboditi od moljaca hrane može i čine ga nije tako teško hrana moljaca može se pojaviti u bilo kojoj zemlji. Probijanje u kuhinji, sićušni insekti nisu toliko bezopasni - mogu uništiti većinu zaliha u kratkom vremenu. Da se to spriječi, pomoći će se kemijske i narodne metode borbe.

Što je voćna moljac

Molotarska moljac je sivi leptir, veličine do 9-10 mm. To je noćni insekti, koji se najčešće mogu vidjeti leti u kuhinji navečer. Tijekom dana skriva se na skrovitim mjestima. Odrasla osoba živi od nekoliko dana do tri tjedna.

Korištenje kemikalija kuhinja za kontrolu insekata je vrlo nepoželjno, jer postoji opasnost od trovanja hranom, a kroz njih ljudi

kamere hrana moljaca radije proizvoda: voće krtica zauzima suho voće, brašno - žitarice i brašno. Voćni moljac može živjeti s užitkom u bilju, čaju, orasi, sjemenu. Mnogi pogrešno vjeruju da štetnik jede proizvode i time plijen njih. Zapravo, odrasla osoba ne jede ništa.

Koristi zalihe hrane kao spremište hranjivih tvari za svoje potomstvo - staviti ga jednostavno, sušeno voće moljac polaže jaja i brašno, a larve počinju da jedu hranu.

Ako je sušeno voće i žitarice je dobio madeža na prvom mjestu potrebno je provjeriti sve sadržaje ormari i riješiti sve pakete s proizvodima, gdje je pronađena

Možete naučiti kako da biste dobili osloboditi od brašna moljac.

Skala sabotaže

To je ličinke koje uzrokuju nepopravljivu štetu kuhinjskim pomagalima. Zagrlili su se preko sušenog voća i sjemenki poteze, postupno ih pretvarajući u pljeva. Osim toga, proizvodi akumuliraju izmet ličinki i kitina. Kao rezultat, hrana postaje neprikladna za hranu.

Kako otjerati insekte u daljnjem sve površine mogu se očistiti od unutarnjih ormarića octena rješenje

Putevi

Voće ili hrana moljaca ulazi u kuću na nekoliko načina:

 • sa zaraženim proizvodima;
 • na ventilacijskim otvorima iz drugih stanova;
 • s ulice kroz vrata i prozore.

kamere hrana moljaca radije proizvoda: voće krtica zauzima suho voće, brašno - žitarice i brašno

Kako da biste dobili osloboditi od madeža

Ako je sušeno voće i žitarice je dobio madeža na prvom mjestu potrebno je provjeriti sve sadržaje ormari i riješiti sve Paketi s proizvodima gdje su pronađeni. Nakon toga temeljito oprati ormariće sapunskom vodom s dodatkom octa.

Kako otjerati insekte u budućnosti, svi ormari mogu se očistiti iznutra octa rješenje, posebno pažljivo pri obradi prostor zidne fuge. Ne morate se žaliti za sebe. Najbolje je koristiti snažnu otopinu octa - suštinu. Da ne bi došlo do kemijskih opeklina, površine moraju biti tretirane gumenim rukavicama. Nakon toga, prozračite prostoriju dobro sat vremena.

Postoje djelotvorni načini borbe protiv moljaca - Raptor iz zamki, Aeroxon i ljepljive trake. Prilikom ugradnje zamke, provjerite da ne dolaze u izravan kontakt s proizvodima.

Molekula hrane može se pojaviti u bilo kojem domu. Lete po kuhinji sitni insekti nisu tako bezopasni - oni mogu uništiti većinu dionica u kratkom vremenu

Tape pomaže mehanička sredstva da biste dobili osloboditi od odraslih.Postupno će biti manje od njih, i nitko neće ostaviti jaja.

Možete naučiti kako koristiti kesten da se bori s moljom.

Kako čuvati hranu (video)

Folk lijekovi

Korištenje kuhinjskih kemikalije za kontrolu insekata je vrlo nepoželjno, jer postoji opasnost od trovanja hranom, a preko njih ljudima. Stoga mnogi traže alternativne načine borbe. Postoje mnogi folklorni lijekovi za suzbijanje plodne moljke. Možete koristiti više metoda odjednom ili odabrati onaj koji funkcionira najdjelotvornije.

 • moljac ne voli miris češnjaka. Stoga možete staviti u ormare čiste svježe zubne čestice ovog povrća. Mora se imati na umu da se postupno koristi krtica i prestane reagirati na takav miris. Zatim se morate pomaknuti na druge načine da se prepirete.
 • Na isti način se odbiti insekata, miris lavande, kadulje, paprene metvice i catnip, origano, slatke djeteline. Možete spakirati snop trave u kuhinji ili organizirati vrećice u ormarićima s tim mirisnim biljem.
 • Lešni list i klinčići također pomažu da se riješe moljaca. U limenke žitarica možete ostaviti lisnato lišće na vrh. Onda insekti neće stavljati jaja u te kontejnere.
 • Već je poznato da miris agrumi zastrašuje od moljca. Ne bacajte kora od naranče i mandarina. Treba se sušiti i staviti u staklenke i pokriti vrećama suho voće, žitarice, brašno, i samo ih stavi na policama ormara gdje su pohranjeni hrana.

Voćna moljac prilagođava se dovoljno lako da miriši i prestane reagirati na njih. Stoga nemojte odmah koristiti sve navedene alate - bolje je koristiti ih za redom, povremeno mijenjati jedan na drugi.

To je ličinka uzrokovati nepopravljivu štetu kuhinji pomagala

Kako zadržati moljca

do insekata nije razmnožavanje i nije pokvariti proizvode moraju poduzeti nekoliko jednostavnih mjera.

 • Svi proizvodi trebaju biti pohranjeni u zatvorenim spremnicima ili čvrsto vezanim pakiranjima. U tom će slučaju pristup njima biti zatvoren, a insekti neće moći položiti jaja i uskoro će nestati, čak i ako su letjeli u kuću.
 • Na prozorima kuhinje možete staviti posude s mirisnim gerijanom. Ovaj zatvoreni biljka ima mršav miris koji većina insekata ne sviđa. U kućama gdje cvjeta geranija, rijetko postoji hrana moljca. Slično tome, možete se razrijediti na prozorima limuna, miris čiji krtica ne podnosi.
 • Povremeno je potrebno revidirati pričuve i nemilosrdno se riješiti sumnjivih paketa. Kabinete za preventivne svrhe treba s vremena na vrijeme oprati s ocem.
 • Svi prozori i otvori najbolje su prekriveni mrežama.

Ako se pridržavate svih ovih pravila, za nekoliko tjedana krt će nestati.

Oslobađanje od moljaca hrane može i nije tako teško. Dobra navika - zatvoriti proizvode i provoditi periodično čišćenje ormara pomaže zaboraviti kako izgleda neugodan stvorenje. Kako poraziti žitarice molit će ovaj članak.