Чым здольныя харчавацца макрыцы ў прыродных умовах і жыллё чалавека

Ліпеня 2019

Відэа: очищение кишечника семенами льна: 9 способов как очистить кишечник семенами льна дома! (Ліпеня 2019).

Anonim

Woodlice općenito su sastavni i važan dovoljno dio mnogih prirodnih zajednica. Dolaskom ljudskih naselja i gradova uspješno su se mogli integrirati u urbani krajolik i ovdje su pronašli vrlo ugodne uvjete za svoje živote. Što više tako da uši uživaju u vrlo raznoliku hranu i gotovo se mogu osjećati sigurnu hranu.

food cravings su odigrali važnu ulogu u brzom prilagodbom woodlice ljudskih naselja: može se reći da ta stvorenja su gotovo uvijek i svugdje može naći nešto za jelo za sebe. prikladna hrana za njih, i na poljoprivrednom zemljištu, te u parkovima i trgovima gradova, a neposredno uz gradske kuće, podrumima, tavanima, ili čak s vama naši kupaonice i wc-a.

Ne čudi da se drvena greška nalazi gotovo posvuda. Ali u ovom slučaju, osobito u očima, oni se ne susreću - utječe na njihov noćni život, tajnost i ljubav prema vlagu. Ponekad, čak i tamo gdje ima puno uši, njihovo postojanje može dugo biti sumnjivo.

Vlasnici istoj garaži ili podrumu, u pravilu, pokazuju „čudnih insekata” slučajno iznenađeni pronalaženju cijele grozdove njih pod različitim objektima stoji na podu ili zemlju. Ovdje se uši jedu, množe i provode svoj aktivan, iako neupadljiv život.

Na bilješku

Moklitsa su insekti - pripadaju klasi rakova.

Dijeta pilule greške: jednostavnost i najmanje kalorija

U velikoj većini uši hrane na biljne hrane. Međutim, to je također vrijedno spomenuti velike duboke vode desetonožni rakove: oni su, strogo govoreći, uopće ne spadaju u drvo uši, ali vrlo sličan njima, i često se naziva div woodlice. Ova bića jedu uglavnom alge, bentosa, ostatke raznih uginulih životinja, ali oni mogu jesti i živjeti morskih krastavaca, morske vlasulje i druga morska bića s mekanim tijelom, lišena mogućnosti da se presele.

Veći dio uši su tipični procesori umirućih i propadajućih biljaka. U šumi, na poljima, sadnje, pa čak i pustinja se hrane propadaju dijelove biljaka, svojim korijenima, truli voće, sjemenke i listopadne lišća. S obzirom da je takav organski u prirodi jako puno, woodlice, u pravilu, nemaju problema s pronalaženjem hrane.

Najčešće, uši uživaju hranu pod kamenjem, ispod stare drveće ili ispod pada lišća. Ovdje, daleko od sunčeve svjetlosti, biljni materijal dostupan je i lakše trunu, a sami školjke su sigurni i na dohvat predatora.

Idite na bilješku

Bakterije koje mogu probaviti celulozna vlakna žive u probavnom traktu ušiju. Nisu tako svestrani kao termiti bakterije, ali ipak osiguravaju normalnu asimilaciju prilično grubih dijelova biljaka.

Općenito govoreći, prema vrsti hrane, uši su pravi minimalisti. Njihova hrana je prilično niska kalorija i sadrži vrlo malo masti.

U pravilu, uši se hrane gotovo bez štete žive biljke i obično su zadovoljni činjenicom da sama padne i počne trunuti (iako postoje iznimke, kad ti gadljiv bića još uvijek oštećuju dnevni dio vrtne biljke, nanoseći im štetu).

Kroz ovaj način prehrane uši su vrlo korisne za biotsenozov organizama, preradu i raspolagati velikim količinama raspadaju biljnih ostataka.

Što je s inozemstvom?

Zanimljivo je da je uši koje nastanjuju tropske krajeve svijeta, ne razlikuju u svojim preferencijama hrane domaćeg „lubenice”. Oni su samo preplavljeno ispod šumske prostirke, starih panjeva i kamenja, a noću puzeći na mokrom tlu, u potrazi za pale plodove i sjeme.

U tropskim krajevima, zbog veće biološke raznolikosti, uši imaju puno širi bazu hrane: ovdje raspadaju biljka organska materija se nalazi u izobilju, i zahtijeva više „sakupljača”. Prema tome, woodlice u tropskim šumama su brojniji, koju zastupa veliki broj vrsta i općenito imaju veću veličinu. Premda više od 5-6 centimetara još uvijek ne rastu.

Postoji nekoliko vrsta woodlice i povratka u primordijalno element školjkaša - slatke i slane vode. Držeći u neposrednoj blizini obale, ove vrste prehrane su truli ostaci biljnog i životinjskog podrijetla.

woodlice neprijatelji: za koga "arbuziki" - poslastica

Ali to woodlice - dobru hranu za životinje. Čak i unatoč činjenici da je njihovo tijelo naizgled dobro zaštićenom tvrdi hitinski ljuske, te opasnosti mogu sklupčati u loptu, štiti mekši trbuh, rado uhvatili i pojeli sljedećih organizama:

  • Veliki insekti - grabežljive bube, muhe, ose.
  • Pauci - postoji čak i neka vrsta pauka Dysdera crocata, ona je specijalizirana za prehranu woodlice. To je izdužena chelicerae, a može čak i ugristi smotan „dinja” između zaliske od ljuske.
  • Vodozemci i gmazovi. Možda samo Tritoni i Newts često ne jedu kopnene rakove. Žabe, žabe, gušteri i male zmije jedu s užitkom, posebno mlada i meka, a za neke su vrste ta bića čak i osnova prehrane.
  • Ptice su posebno male sove, jedu samo kada se uši aktivno puze po površini tla.
  • sisavci - štapići, ćići, štakori.

Mnogi terarij (amateri i profesionalci, koji sadrže u kući gušteri, zmije, pauci) woodlice držati u posebnim kavezima, uzgajajući ih kao izvor hrane za svoje kućne ljubimce. U usporedbi s cvrčcima, žoharima i crvima od brašna, ljuskama s školjkama, naravno, manje su atraktivna hrana, ali kao dodatna sorta, dijeta je vrlo prikladna.

Postoje čak i metode za uzgoj močvara zajedno s njihovim prirodnim neprijateljima u jednom terariju. Ovi rakovi su vrlo prikladni za sadržaj, jer ne nameću posebne zahtjeve na mikroklima, i hrane se svakom prehrambenom otpadu biljnog podrijetla.

Što jedu šumice u kućama i apartmanima

Treba shvatiti da u stanu muškarca i blizu njega uši ne mijenjaju svoje "preferencije hrane". Ovdje također nalaze ostatke truljenja biljaka, a ponekad i takve, o kojima vlasnici stana i ne sumnjaju.

Nema problema s hranom ušiju, naseljavajući se u podrumima s crijevnim cijevima. Ovdje sjeme koje leti kroz pukotine stalno klija, plijesan i lišajevi rastu. I iako to nije puno bogato i hranjiva hrana, ali je dovoljno za mocchrys. Štoviše, ponekad im omogućava da se uzgajaju u ogromnim količinama, nakon čega počinju zauzimati niže stanove.

Savjet

Postoje slučajevi kada stanovnici nižih stanova konstantnog prodiranja podrumu woodlice morali voditi dugu borbu s tim člankonožaca - ne manje intenzivan nego, na primjer, žohara.

Nemojte zbuniti uši s ljestvicama. Potonje, naprotiv, kao suhoća i jesti ostatke šećera i namirnica u prašini. Ispravna identifikacija artropoda u stanu pomoći će u borbi protiv njihovog djelovanja.

Luksuzni woodlice živi u ruralnom podrumu: ovdje se stalno hranili podvyavshey krumpir, nicanje luk, mrkvu. Ponekad su zadovoljni istom hranom na balkonima apartmana.

u WC i kupaonice woodlice može dobro živjeti samo pod uvjetom da su ti prostori uvijek održava visoku razinu vlažnosti (slaba ventilacija, curenje cijevi, kutovi kalup). Stoga, zapamtite: ako uši postoje uši, sanitarna situacija u njoj zahtijeva hitnu intervenciju.

To se događa tako da se uši množe masivno na tavanima kuća sa curi krov, a zatim kroz otvor i ventilacijski prolazi prodrijeti u WC, kupaonice i kuhinje. Čak i ako je vaš stan relativno suh, ali potkrovlje je već preopterećeno rakovima, a onda u tom slučaju čekajte "goste".

Korisni video o tome kako možete nositi s woodlice u stanu: nekoliko učinkovitih recepata

primjer kako stanari pate od nasrtaja woodlice

I ovdje je kako je div mišjakina (video)