Фараонавай мурашы: чым небяспечныя і як ад іх пазбавіцца

Ліпеня 2019
Anonim

Dobili osloboditi od faraona mrava može - samo morate biti strpljivi i provoditi redovitu obradu kući za nekoliko mjeseci u ljudsko stanovanje je odavno naselili mnoge Životinje i insekti privučeni dostupom hrane. Neki od njih uzrokuju puno problema i čak postaju nositelji infekcija. Jedna od tih vrsta je mravljača ili faraon mrav. Kakvu štetu može donijeti i kako se brzo i učinkovito riješiti?

Greška Linnaeus

Takva egzotična mravi dao ime biolog Carl Linnaeus u XVIII stoljeću, jer je mislio da su došli iz Egipta. U stvari, sitni crveni mravi veličine 2-6 mm preselili su iz Indije. Oni su prevezeni na brodove koji nose začine iz Indije u Europu. Malo ljudi zna, ali prije XIX stoljeća u Rusiji nisu se susreli.

Kemijski tvornički izrađene zamke ili mamac na temelju borne kiseline za 2-2, 5 mjeseci zajamčeno pomoći da zaboravite na problem kućnih mrava

To kukac ima jako svjetlo ili smeđe-žutu boju. Radnici dosežu duljinu od samo 2 mm, a ženke - 3-6 mm. Faraonovi mravi žive u kolonijama, čija veličina može doseći do milijun pojedinaca. Život svake mravice pojedinačno je kratko - mužjaci žive 20 dana, radnici - 60 i ženske kraljice - 273 dana.

Odrasla osoba raste iz jaja u roku od mjesec i pol.

Ti se vanzemaljci osjećaju najbolje na temperaturi od 23-30 stupnjeva.Dakle, najaktivnije se razmnožavaju tijekom ljeta. No, zimi njihov broj u domovima bitno je smanjen.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od mrava, naši čitatelji savjetuju Pest-Reject repeller. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Ne sviđa mi se kvasac mravi. Smetnje mješavinu kvasca i svih pekmeza, mravi umiru vrlo brzo

Gdje su mravi

Život brownies mravi u sobama, stropova, ispod letvica, ispod žbuke i fasade. Njihove gnijezde mogu se naći ne samo tamo, već iu ormarićima, iza ladica, ispod podova. Gnijezda se nalaze na teško dostupnim mjestima, a do njih može biti vrlo teško. Jednostavno se kreću kroz pukotine iz stana u stan. Za ove insekte nema posebnih prepreka za kretanje između podova, stoga ih je teško riješiti. Većina ih je u kuhinjskom prostoru, kupaonica.

Zbog njihove brzine uzgoja i broja, vrlo brzo popuštaju teritorij - novi devetnica kuća mravi naseliti u potpunosti za godinu ili dvije.

Što mravi jedu

Mogu jesti sve. No, većina njihova ukusa je protein i šećerna hrana. Najčešće ovi insekti privlače šećer od šećera, kolačića, slatkiša, meda, mlijeka, mesa (sirovo i kuhano), kobasice. Insekti preferiraju polu-tekuću ili tekuću hranu, ali nemojte izbjegavati i tvrdi šećer.

Omekšava probavni sokovi.

Suncokretovo nerafinirano ulje je prirodni otpadni insekticid. Da mravi pužu u spremniku s proizvodima možete ih četka s ruba suncokretovom ulju

bez hrane i vode mravi žive za tri dana, da treba uzeti u obzir njihovo uništenje.

Koliko su opasni mravi

Baš kao i muhe i žohari, faraoni mravi su vektor infekcije. Oni puzati u smeće na smeće, a zatim donijeti u svojim nogama patogenih mikroba i patogena u hrani. Pokusi su dokazali da mogu tolerirati vrlo opasne bolesti, uključujući kugu, dizenterije.

Noću, mogu puzati po kući. Postoje slučajevi kada je insekta puzala pod žbukom zavojima bolesnima, izazivala nepodnošljivu svrbež i zarazila rane.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od mrava, naši čitatelji savjetuju Pest-Reject repeller. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Najsigurniji lijek za mrave je borna kiselina

faraonovi mravi u našoj kući (video)

Kako se boriti

  • Prije nego što biste dobili osloboditi od faraona mrava, potrebno je da ih znate način života. Najvažnija stvar za uspjeh poduzeća je uništiti gnijezdo insekata. Postoje ženke koje postavljaju jaja. No pronalaženje gnijezda može biti vrlo teško jer se može nalaziti negdje ispod pozadine, ispod podnožja ili iza ormarića, gdje je ograničen pristup. U tom slučaju, potrebno je uzeti u obzir da žene dosta radnik mravi, tako da ih možete otrovati samo ako sami radnici uništiti insekata i hranu da oni donose. U tu svrhu, i služi sve vrste baits.
  • Najpouzdanije sredstvo mrava je borna kiselina. On korodi insekt-kitin i ubija. No, tvar djeluje polagano, što ga čini idealnim alatom - radni članovi kolonije uspijevaju isporučiti kiselinu u gnijezdo i uništiti je.

Možete saznati više o borovoj kiselini u borbi protiv mrava.

Isto kao muhe i žohari faraon, mravi nositelj infekcije

S 1 čajna žličica borne kiseline i žličice šećera ili meda i vode se dobiva gusta smjesa. Stavlja se na mjesta zagušenja mrava i staza. Ubrzo će štetnici postati mnogo manje, jer će započeti proces otrovanja mravinjaka. Prvi rezultati bit će vidljivi za tjedan dana. Borna kiselina ili boraks može se pomiješati s različitim punilima poput mrava kao što su - mljeveno meso, pire krumpir, jaja. Iz ove mješavine kuglice se formiraju i šire po obodu prostorije.

  • Kvasci su štetni za insekte. Jedući mješavinu kvasca i bilo kojeg džema, mravi umiru vrlo brzo.
  • Faraonska mrav može biti protjerana esencijalnim uljima nekih biljaka. Ne uništavaju ga, ali vas tjeraju da odete, što je također dobro. Kao odbijajući biljka koristili su starije, paprene, rajčice, rajčice, pelin, karanfil, orah. Infuzija tih biljaka dva puta mjesečno mora biti obrađena mjesta akumulacije kukaca, obrišite sve površine u kući i operite podove. Možete razmazati sok od tragova češnjaka.
  • Suncokretovo nerafinirano ulje je prirodni otpadni insekticid. Da mravi ne puze u posudama za hranu, moguće ih je podmazivati ​​suncokretovim uljem.
  • To je moguće napraviti prirodni zamku - stavlja na perimetru kuhinje malim spremnicima s vodom, zaslađen s medom ili šećerom. Insekti će puzati u njih i potonuti.
  • Combat, Dichlophos, Dohloks, Raptor i Raid zamke smatraju se učinkovitima od kemijskih sredstava. Zamke su najučinkovitije, jer dugo traju i apsolutno su bezopasne za kućne ljubimce.

Preporučujemo da pročitate članak "Odabir vrsta i obilježja korištenja diklorvosa za borbu protiv insekata".

Život brownies mrava u sobama, stropova, ispod letvica, pod žbukom i obloge

kemijske tvornice izrađene zamke ili mamac na bazi borne kiseline za 2-2, 5 mjeseci zajamčeno pomoći da zaboravite na problem kućnih mrava. Preporučujemo da saznate što je opasno zemlja.

Potrebno je zapamtiti da biste dobili osloboditi od mravi na kraju, moramo istodobno s navedenim mjerama poduzeti sve kako bi se spriječio pristup od drugih apartmana. Da biste to učinili, morate pažljivo pokriti sve pukotine na pločama, na mjestima spajanja zidova i poda, između podnih ploča. U nekim receptima preporuča se prethodno razmazivanje utora s kerozinom.

Također možete pročitati članak "Pregled učinkovitih metoda borbe protiv mrava".

Dobili osloboditi od faraona mrava može - samo morate biti strpljivi i provoditi redovitu obradu kući za nekoliko mjeseci. A onda možete zaboraviti na insekte u šećeru i u ormarima zauvijek. Preporučujemo da naučite kako spasiti stan od Prusaka.