Чырвоныя дробныя мурашкі: як пазбавіцца раз і назаўжды

Ліпеня 2019

Відэа: The Great Gildersleeve: Iron Reindeer / Christmas Gift for McGee / Leroy's Big Dog (Ліпеня 2019).

Anonim

Crvena mali mravi može biti pravi katastrofa u kući

Crvena mali mravi može biti pravi katastrofa u kući. Riješite ih se na nekoliko načina, što ćemo vam danas reći.

Crvene mravi: opis vrsta

Postoje mnoge vrste mrava u prirodi. I često predstavnici različitih vrsta ulaze u kuću. Ali samo jedan može živjeti u stanu cijelo vrijeme - oni su crveni ili crveni maleni mravi, zvane dom. Šumski i vrtni crnci su rijetki gosti. Oni slučajno ulaze u kuću i brzo ga napuštaju.

Mravi crvenih kuća su vrlo mali. Oni su veličine samo 2 mm. Ali brzo se razmnožavaju, lagano popunjavaju stan i brzo se kreću, puni cijelu kuću. Može se vidjeti kako rotiraju u šalici za šećer, u ormarićima, na jelima, u smeću. Oni se kreću u skupinama na stazama. To im olakšava borbu.

U stanu može trajno živjeti samo jedan - to su crveni ili crveni maleni mravi zvane dom

Mravci žive u kolonijama. Slika je zastrašujuća - u jednoj koloniji može biti do 300 000 osoba. Oni ih organiziraju na nepristupačnom mjestu - negdje pod rubnim pločama, između podova, ispod stropova. Gotovo je nemoguće da osoba dođe do kolonije samostalno. To ga čini vrlo teško boriti se.Osim toga, komunikacija se uvijek održava između kolonija. Stoga, crveni mravi nakon uništenja u jednom stanu brzo se pojavljuju. Ali još ih se možete riješiti. Pogotovo kada se smatra da su ti insekti mogu živjeti samo u apartmanu - oni su termofilne život na ulici.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od mrava, naši čitatelji savjetuju Pest-Reject repeller. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Mravi žive u kolonijama. Zastrašujući lik - u jednoj koloniji može biti i do 300 000 ljudi

Rute ulaska u stan

Crveni mravi ulaze u kuću na različite načine:

 • od ostalih stanova;
 • s ulice;
 • s proizvodima;
 • sa stvarima.

Put do kuće otvorit će pojedinci - izviđači iz drugih kolonija. Ako se kuće skauti otkrili na otvorenom jednostavan pristup hrani i puno skrivenih pukotina, onda će on uskoro biti riješeno.

Put do kuće otvorene mravi izviđači iz drugih kolonija

štete od mrava

Crvena mali mravi pokvariti proizvoda. Oni također nose bolest, puzeći iz smeće u šalicu za šećer. Smatra se da su insekti mogu nositi tifusa, crijevne infekcije, helmintijaze (preneseni šape jaja crijevnih crva i drugih helminta).

Osim toga, u pukotinama malih mrava početi organizirati „odlagališta” - da pokapaju svoje mrtve drugove napustiti nejestive hrane. Na takvoj podlozi, gljivice i buhe od mliječnih proizvoda dobro se reproduciraju.

Miris krvi i znoja privlači mrave. Teoretski, ako je kuća puno tih kukaca, oni mogu početi gnjaviti ljude puzeći na njih za vrijeme spavanja i zaraziti ranu.

Crveni mamci uništavaju hranu. Također, oni su nositelji bolesti, puzeći iz smeća može u zdjelu šećera

Borba protiv mrava kolonija

nositi s tim posjetitelja u apartmanskom naselju, jer za uspješnu pobjedu potreban sveobuhvatan pristup, i idealno - suradnje svih stanovnika ulaza. Ali jedino možete učiniti nešto da se oslobode od insekata, čak i neko vrijeme.

Naši čitatelji preporučuju!

Da biste dobili osloboditi od mrava, naši čitatelji savjetuju Pest-Reject repeller. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce.

Pročitajte više ovdje …

Za složenu borbu:

 • temeljito čišćenje prostorije;
 • kemijska sredstva;
 • popularni načini.

Prije nego što počnete koristiti lijekove protiv mrava, potrebno je počistiti stan pregled svih stvari istresti i spakirati ih čvrsto u vrijeme obrade.

Borba s crvenim mravima stan bi trebao početi s temeljitog čišćenja od

Važno je da biste dobili osloboditi od mravi u kuhinji, kao što su ovi sićušni insekti bi hrana neprikladnim za potrošnju. Proizvodi se također trebaju očistiti, posuđe treba prati i osušiti. Sve otkrivene pukotine u podu, rubovi moraju biti pažljivo zapečaćeni.

Kemijski rat

Kemikalije se koriste za ubijanje odraslih osoba i smanjenje populacije. Podsjetimo da su mnogi od lijekova imaju jak i brzo ubiti insekte - tako brzo da oni nemaju vremena da se vrati u gnijezdo i tamo zaraziti maternicu. Stoga postoji rizik od nastavka populacije nakon nekog vremena.Zbog tog razloga, kemijski kemijski agensi se nužno nadopunjuju dugotrajnim djelovanjem ili popularnim metodama koje polako ubiru mravi. Tako se sigurno možete riješiti malih štetnika.

Borba protiv crvenih mrava može se provesti i kemijske i narodnih lijekova

najučinkovitijih alata su:

 • „Raptor”;
 • Isključeno;
 • Raid;
 • Zapovjednik borbene komande;
 • Diklorvos;
 • "Smrt".

Proizvodi se u aerosolima i jednostavni su za upotrebu. S tim sredstvima možete obraditi sve sobe u stanu, s posebnim osvrtom na mjesta ispod umivaonika, iza ormara, ventilacijskih osovina.

Kako bi se borila u kompleksu, bolje je koristiti obje olovke ili bojice od puzavih insekata. Oni trebaju podmazivanje postolje, stražnja površina kuhinjskih ormarića, nanesite traku namještaj, uz školjke, oko klimatizaciju otvora i rupa. Šetajući ovim putevima, mravi otrovaju na šapama koloniju, gdje počinje i masovna smrt. Dakle, možete se riješiti kraljica, koju ne možete ubiti s konvencionalnim aerosolima, jer je nemoguće doći do njih.

Klasični narodni lijekovi

Nakon kemijskog štrajka, morate popraviti rezultat i spriječiti nastavak populacije. Zbog toga se mora koristiti najučinkovitiji narodni lijek, borna kiselina.

 • Borna kiselina je strašan otrov za puzanje insekata. To korodi crijevima, dehidrira tijelo, ima živac-paralizirajući učinak. Kada se ovaj insekt pod utjecajem ubijeni u roku od nekoliko sati, te stoga imaju vremena da dođe u koloniju i truju ostatak životinja. Preživjeli insekti počnu gubiti sposobnost reprodukcije.Borba protiv mrava s bornom kiselinom je korisnija jer ne razvija ovisnost.
 • Kao odbijajući na proizvode znači da možete koristiti nerafiniranog suncokretovog ulja, češnjak, peršin, limun koricu, anis, kumin. Ta sredstva ne uništavaju insekte, ali ne dopuštaju im da uđu u hranu.

Nakon uspio riješiti crvenih mrava je steći zdrave navike ne ostaviti hranu u javnoj domeni i uvijek počistiti mrvice sa stola, a ne ostava prljavo suđe

Kada je uspio riješiti crvenih mrava, je steći korisno naviku da ne napušta proizvoda u javnoj domeni i uvijek uklonite mrvice sa stola i ne spremajte prljave posuđe. Zatim će se izviđači vratiti u koloniju "praznih ruku" i možda će kolonija ne žele preseliti takvu neuračunljivu kuću.

Kako se riješiti mrava i drugih insekata u kući (video)