Прычыны з'яўлення прусакоў у доме

Ліпеня 2019

Відэа: POKEMON GO ФЕНОМЕН И ПРИЧИНЫ УСПЕХА ИГРЫ. КТО ТАКИЕ ПОКЕМОНЫ И ПОЛНАЯ ИСТОРИЯ ПОЯВЛЕНИЯ ПОКЕМОН ГО (Ліпеня 2019).

Anonim

Vidjeti barem jedan žohar u kući je veliko razočaranje za bilo koju osobu. Pojava bilo kakvih insekata u kući nije dobro. A ako apartman ima žohare, može se pretvoriti u cijelu katastrofu.

Glavna vrsta su crveni i crni žohari. Već nekoliko stotina godina živjeli su rame uz rame s ljudima, znatno komplicirajući drugi život. Oni su uzročnici različitih bolesti, trgovci blatom. Posebno opasno ako kuća ima malu djecu i kućne ljubimce.

Da biste spriječili pojavu ovih insekata u vašem domu, morate se pridržavati nekih pravila.

  • Prvo, potrebno je sustavno provoditi mokro čišćenje cijele prostorije, uključujući i teško dostupna mjesta. Akumulacija prašine i prljavštine doprinosi pojavi Prusaka i drugih insekata.
  • Drugo, nemojte ostavljati hranu i vodu u javnoj domeni. Oni privlače pažnju "nepozvanih gostiju".

Kako žohari dođu do kuće

Postoji nekoliko načina pojave Prusaka u kući:

  • Oni mogu seliti iz susjeda. Najčešće, žohari mijenjaju mjesto dislokacije kao rezultat mamenja. To je, susjedi, najvjerojatnije, pokušali da se riješe, ali živih insekata jednostavno preselio u drugi stan. Postoji još jedan razlog za migraciju insekata. Možda u susjedovom stanu već nema mjesta i dovoljno hrane za njihovu populaciju pa zauzimaju velika područja.Ovaj način izgleda je uobičajen u stambenim zgradama.
  • poštom. Da, štetnici mogu ući u kuću poštom. Uz rastuću popularnost međunarodnih poštanskih pošiljaka ova je metoda postala relevantnija. Žohar se može slučajno popeti na parcelu na polaznom mjestu ili na putu ako se krši integritet paketa. Usput, dakle raznih insekata i širiti diljem svijeta.
  • U kupnji. Kada kupujete na trţištu hrane ili na bazi, treba biti izuzetno oprezan. Insekti privlače neizolirane proizvode. I kao što možete pogoditi, na tržištima i hrani, povrće i voće mogu pokvariti na otvorenom. Bubnjevi vam dolaze u torbi zajedno s kupnjom i, stoga, mogu ući u kuću.
  • U kovčegu. Ova metoda najčešće utječe na putnike. Može se dogoditi da od sljedećeg putovanja, uz lijepe uspomene, možete donijeti nekoliko štetnika. Žohar se nalazi u kovčegu u potrazi za hranom i toplim mjestom.

Da budu iznenađeni, Prussiani se mogu seliti ne samo iz jednog stana u drugi. To mogu učiniti između kuća. Za to koriste kanalizaciju, podzemne telefonske mreže. Ako se u stanu još uvijek vide žohari, trebali biste odmah poduzeti mjere. Morate to učiniti što je brže moguće, budući da se njihovi brojevi brzo povećavaju. Što se više pojedinaca pojavljuje u kući, to će biti teže riješiti ih.

Što učiniti ako primijetite žohare

Prije svega, trebate razumjeti kako su ušli u sobu. Ako su u zidovima ili podu pukotine, moraju se odmah zatvoriti. Ako su se insekti već naselili u vašoj kući, trebate izolirati sve proizvode, leglo i vodu.To mora biti učinjeno tako da nemaju što jesti. Ali malo je vjerojatno da će ove mjere biti najučinkovitije kad se insekti već naselili u sobi.

Činjenica je da mogu jesti i neželjene materijale, na primjer, platno i papir. Stoga je potrebno učiniti to, naime, izolirati proizvode čak i prije nego što se pojave. Ako je moguće, možete podesiti nižu sobnu temperaturu. Zašto sve ovo? Potrebno je za Prusake stvoriti najneugodnije životne uvjete.

Konačno, moramo ih odmah početi istrijebiti. Ako populacija nije prevelika, to će učiniti manje blagi način borbe. Možete koristiti aerosole, zamke za insekte ili gelove. Ako ta sredstva ne pomognu, nemojte odustati. Najučinkovitiji način je korištenje radikalnih mjera. Na primjer, uporaba insekticida posljednje generacije, dimnih bombi, mikrokapsula.

Ako to ne pomogne, trebate kontaktirati stručnjake za pomoć. Oni rade svoj posao koristeći profesionalne alate. Ovdje neuspjeh ne može biti. Nakon kontrole štetočina, neće biti mjesta za insekte. Ponekad se dogodi da se jedan tretman ne može riješiti svih žohara. U ovom slučaju trebate napraviti drugu dezinfekciju.

Dakle, kako biste spriječili pojavu štetnika u vašem kućištu, ne zanemarujte čistoću i redoslijed. Kockari stvaraju kaos oko sebe i protežu se na mjesto gdje kaos već postoji. Ako se i dalje nalaze u vašem životnom prostoru, nemojte se ustručavati. Nemojte dopustiti širenje štetnika. Što prije započne borba s njima, to će prije postići pozitivan rezultat. Nemojte se bojati koristiti radikalne mjere, koristite učinkovite načine uništenja.