Барацьба з грызунамі: чаго баяцца мышы і пацукі

Ліпеня 2019

Відэа: Our Miss Brooks: Conklin the Bachelor / Christmas Gift Mix-up / Writes About a Hobo / Hobbies (Ліпеня 2019).

Anonim

Da biste dobili osloboditi od glodavaca, morate znati što prepala miša da biste dobili osloboditi od glodavaca, morate znati što prepala miša. Kućni gnijezdi su stalni susjedi čovjeka. Međutim, oni nanose veliku štetu, prodiru gotovo posvuda, čak iu modernim višekatnim zgradama. Zbog toga je aktualno pitanje borbe protiv miševa i štakora.

Načini da se riješite glodavaca

Najpouzdaniji način da se riješite glodavaca je nazvati uslugu deratizacije. Stručnjaci postavljaju otrovani mamac u različitim dijelovima kuće. I možete birati između dvije vrste otrova - brzo i sporo djelovanje. U prvom slučaju, glodavci brzo umiru, au drugom se otrov postupno akumulira u životinjskom tijelu. Druga metoda je više pouzdan kada se bave štakora, koji su prilično pametna i može promatrati ponašanje zavičaja, već kušali novu hranu.

Oni koji su odlučili započeti samostalan rat s glodavcima, morate znati kako ih zavesti

Što vole miševi?

Oni koji su odlučili pokrenuti neovisni rat s glodavcima, morate znati kako ih zavesti. Postoji pitanje učinkovitog mamca za štakore i miševe. Da biste dobili osloboditi od tih štetočina, treba obratiti pozornost na činjenicu da je poput štakora i miševa:

  1. Rat - ljubitelj proizvoda životinjskog podrijetla, ne može se reći o kućnom miša, za što je, međutim, povrće, žitarice hrana.
  2. Za glodavce, krmna smjesa s jakim mirisom je najatraktivnija, što ih može natjerati da zaborave na oprez i pokušavaju doći do mamca.

Dakle, kao što su najprikladnije, na primjer jabuke, kruške, breskve, šljive ili kruh natopljen u suncokretovom ulju s jakim mirisom, kaša mamac za miševe komada voća. Za štakore poželjni su mamci od kobasica, dimljenih proizvoda, masti i sira. Ovi se proizvodi mogu miješati s otrovom glodavaca, kao što su Krysid ili zookoumarin, i smješteni u osamljenim kutovima kuće. Neke domaćice preporučuju i ugradnju u kuću dvije zdjele - jednu s mješavinom brašna i gipsa, a drugu s vodom. Glodavaca pijan smjesa gasi žeđ vode gipsa stvrdne u trbuh i životinja umire.

Brownie sadrži hidrocijanu kiselinu koja je velika opasnost za male životinje, uključujući glodavce

Sve ove metode imaju značajne nedostatke. Osim toga, miševi i štakori su vrlo lukav i mogu namirisati otrov, vjerojatno je da je mamac će jesti ljubimca ili malo dijete. Ako je mamac i dalje je jeo glodavci, vrlo je vjerojatno, vlasnici kuće za dugo vremena će se riješiti mirisa raspadanja, kao miševi i štakori će umrijeti u svojim jazbinama.

Tansy je biljka polja s jakim mirisom kamfora. Kitice bilja koriste se za kukaca odbijajući

prihod od miševa i štakora (video)

humane načine rješavanja

Što učiniti ako trebate samo tjeranje miševa i štakora iz kuće? Morate znati što se štakori i miševi boje. Možete koristiti zastrašivanje zvukovima i mirisima. Glodavci ne podnose glasne zvukove, tako da možete koristiti snažne zvučnike kako bi ih prestrašili.10 minuta glasne glazbe na dan - i glodavci će napustiti vašu kuću za nekoliko tjedana. Ali ova metoda nije pogodna za sve. Što oni koji žive u stanovima i ne žele ometati susjede buke? Trenutačno je naširoko koristi elektronički remler, koji proizvodi ultrazvučne signale koji su sigurni za ljude, ali koji depresivno djeluju na glodavce. Među takvim strahotama treba dodijeliti Riddex i Ultrasonic Dual Pest Repeller.

Wormwood je biljni siguran za životinje i ljude. To je gorak, kolač miris koji zastrašuje miševi

Koji miris ne voli miševe i štakore? Nije svatko zna da glodavci imaju iznimno osjetljive organe mirisa, tako da ih mnogi mirisi otjeraju. Razmislite o tome što se mirisi boje mina i štakora: prije svega biljke i bilje - slanica, crni kukuruz, pelin, pelud, tansy, kamilica, ledum.

  1. Brownie sadrži hydrocyanic acid, što je velika opasnost za male životinje, uključujući glodavce. Stoga, štakori i miševi ne pristupaju ovoj biljci.
  2. The Blackroot. Ova biljka također se smatra otrovnim, ali za razliku od slanine, ona predstavlja opasnost ne samo štakora nego i čovjeka. Iz tog razloga, koristite ove biljke s velikim oprezom i minimalnim količinama.
  3. Wormwood je biljni siguran za životinje i ljude. Ima gorak, kolač miris koji zastrašuje miševe. Osušeni pramenci ove biljke su se nalazili na mjestima gdje su se glodavci pojavljivali duž ruba podruma, skladišta sa zalihama zrna.
  4. Poljski metak se najčešće koristi kao eterično ulje ili ekstrakt. Za ljudski miris, aroma ove biljke je vrlo ugodna, ali miševi ne privlače miris.Mala količina otopine kaplje se u blizini štakora i mišjih rupa, blizu hrane, na mjestima gdje se pojavljuju glodavci. Možete koristiti mentu sami.
  5. Tansy je biljka polja s jakim mirisom kamfora. Grozdovi ove biljke koriste se za odbijanje insekata.
  6. Polje kamilice je izvor oštrog smolnog mirisa kojeg glodavci ne vole. Grozd sušenih biljaka može se čuvati u kućanstvima, pored hrane.
  7. Ledum je još jedan pouzdan lijek protiv štetnika. Sadrži eterična ulja pa čak i na velikoj udaljenosti glodavci osjećaju miris ove biljke i ne pristupaju. Ali, to je vrijedno napomenuti da ružmarin se smatra otrovni, tako da kuća nije potrebno držati pakete bilja u velikim količinama.

Područje odlicno se najčešće koristi u obliku eteričnog ulja ili ekstrakt

Osim posaditi mirisi otjerati miševe i mnoge kemijske: gori guma, spaljivanje vune ili dolje, naftalen, rakija na bazi alkohola s oštrim okusom kerozina. Ali ti mirisi pogodni su samo za borbu protiv glodavaca u nestambenim prostorijama, jer imaju negativan utjecaj na ljudsko tijelo.

Šarenilo miševa (video)