Месцы пасялення блох у доме

Чэрвень 2019

Відэа: GÜNEŞ ANİDEN YOK OLSA NE OLUR? (Чэрвень 2019).

Anonim

Blitve su insekti koji krvlju sisati, uništavajući život ne samo za životinje, već i za ljude. Osim bolnih uboda koje uzrokuju alergijske reakcije, mogu se proširiti opasne bolesti, tako da je pojava ovih insekata u stanu treba voditi brigu o njihovom uništenju. Da biste se učinkovito riješili parazita krvi, trebate znati mjesta iz staništa.

gdje najviše žive buhe

Najčešća staništa od buha u stanu su:

  • Tepih;
  • Smeđa kućnih životinja;
  • tapecirani namještaj;
  • posteljina;
  • Odjeća;
  • Teško je doći do mjesta iza rešetaka i pukotina zidova.

Tepisi i tapeciranog namještaja

Mats ljubimci - jedno od omiljenih staništa buhe u stanu

u apartmanima, posebno u prisutnosti kućnih ljubimaca, buhe se često nalaze u tepihe. Prednosti insekata daju prirodan drijem, u kojem se osjećaju ugodno. To se objašnjava činjenicom da žive na niskoj nadmorskoj visini. Njihova staništa nalaze se ne više od jednog metra od poda, zbog čega se najčešće pojavljuju ugrizi u osobi na nogama.

Iz istog razloga staništa buhe su: tapecirani namještaj (sofe i fotelje), dječje igračke izrađene od tkanina i krzna prostirke na zidovima. Zahvaljujući toploj hrpi, ti predmeti unutrašnjosti stvaraju optimalne uvjete za reprodukciju insekata koji krvopiju.Dakle, na temperaturi od +27 ° C i povišenom vlagom, ciklus razvoja buha traje samo 21 dan. U drugim uvjetima, trajanje ciklusa može se povećati do 8 mjeseci.

Posteljina i posteljina

Posteljina je najprikladnija mjesta za buha na sjedeći nakon zasićenja. Najčešće, kukci žive u naborima posteljine i odlaze loviti noću, kada osoba spava. U madracima je stvorena predivna životna sredina koja treba uzeti u obzir kod prerade kreveta za uništavanje insekata.

Bol u buci često se zbunjuju s ugrizima bedbugs, također odabiru krevet za osobu kao svoje stanište. Na donjem rublju buha postoje tragovi, koji su smeđe sitnice u obliku zareza.

Podrumi višekatnih kuća

Reprodukcija ovih insekata krvi sisanja promoviraju beskućnici koji žive u podrumima u hladnoj sezoni. Miševi i štakori, koji se mogu pojaviti u podrumima kuća, također su njihovi nositelji. Prisutnost buha posebno se osjeća vlasnicima apartmana smještenih u prizemlju stambenih zgrada. Da biste dobili u stan insekti mogu kroz ventilacijske rupe i pukotine u podovima.

Insekti iz podruma, ušao u stan, naselili u tepisi, fotelje i sofe. Kućni ljubimci također postaju utočište za ove krvotokove parazite.

Važno! Za prevenciju buha u podrumima, potrebno je eliminirati vlagu i očistiti sobu od krhotina. U slučaju infekcije i reprodukcije insekata, potrebno je provesti pažljivu obradu cijelog podruma podruma.

Ostale staništa buhe u stanu

omiljeno mjesto naseljavanja buhe u stanu su letvica i pukotine se nalazi na nadmorskoj visini od najviše 1-1, 5 metara.Prilikom uništavanja krvavih parazita u sobi potrebno je posvetiti posebnu pozornost na ova mjesta. Jaja insekata mogu ostati na teško dostupnim mjestima i izazvati ponovljene infekcije.

Ormari su drugo mjesto gdje se ležaj buha često živi. Oni mogu organizirati gnijezda, kako u platnu tako iu pukotinama namještaja, tako da kada su uništeni, morate obraditi prednji i stražnji dio ormarića.

Ovi kukci koji krvlju sisaju daju najveću prednost kućnim ljubimcima. Često se nalaze iu pticama koje se drže u kavezima. Dobar vlasnik koji želi spriječiti širenje insekata u cijelom stanu, pažljivo liječi kućne ljubimce i pravodobno ih rukuje.

Domaće buhe, kao i bugovi, mogu živjeti na nekim osamljenim mjestima pa stoga, ako je potrebno uništiti, cijelo područje stana treba tretirati. Stanovnici na prvom katu ne zaboravite na obradu podruma.