Чым небяспечныя хатнія мурашы

Ліпеня 2019

Відэа: Менчука, у якога страляў міліцыянт, засудзілі на 5 гадоў хатняй "хіміі" (Ліпеня 2019).

Anonim

Najčešći predstavnik domaćih insekata širom svijeta je crvena ili faraon mrav. Najčešće, najmanja djeca pate od ugriza.

Koje su opasnosti domaćih mrava

Najopasniji mravi su velike šume, slučajno unesene u stan od strane čovjeka. Takvi insekti mogu ugristi i štetiti ljudskom zdravlju. Opasan je ljudima mravima koji žive u Rusiji - crvenim šumskim mravima. Insekti ove vrste imaju ubod na vrhu trbuha s otrovnom tvari - mravlja kiselina, koja ima neugodno djelovanje. Mravi mogu izbaciti otrov na udaljenosti do 30 cm. Zalogaj uzrokuje peckanje, koža oko nje crvenila i nabubri.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv mrava, našim čitateljima savjetuje Pest-Reject repeller. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovitom obradom mrava, žohara, kukaca i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Detaljnije ovdje …

Vatreni crveni mravi, nazvani po bolnim otrovnim ubodima koji uzrokuju najrealnije toplinske opekline, najopasniji su kukci na svijetu. Za neke ljude njihova prisutnost u stanu predstavlja prijetnju životu. Ugriz vatrenog crvenog mraka može uzrokovati jaku alergijsku reakciju, au nekim slučajevima i anafilaktički šok.Reakcija je uzrokovana otrovnim alkaloidnim otrovom - salinopsis. Širom svijeta, stotine smrti od ugriza insekata ove vrste.

Mravi su nositelji opasnih patogena

Insekti putuju velike udaljenosti u potrazi za hranom. U toploj sezoni, ti insekti mogu ući u kuću nakon posjete uličnim smećem, tehničkim sobama, javnim toaletima i smećem. U budućnosti se kreću po kuhinjskim stolovima, ormarima i drugim mjestima gdje hrana može biti. Migracija može dovesti do pojave i reprodukcije u ljudskoj hrani različitih patogena koji uzrokuju opasne bolesti.

  • Dizenterija - ozbiljna bolest uzrokuje bakterija roda Shigella, javlja u akutni ili kronični i karakterizirana je oštećenom funkcijom crijeva i želuca.
  • tifus - bolest infektivne prirode, uzrokovan vrste Salmonella, naznačen time lezija limfnog uređaja gastrointestinalnog sustava.
  • Difterija je bolest uzrokovana Lefflerovim bacilom. Karakterizira ga opća opijenost tijela, oštećenje usta i nazofarinksa.
  • Kolera je ozbiljna bolest koja ima epidemijski oblik, uzrokovana bakterijama Vibrio cholerae.
  • Salmoneloza je skupina infektivnih bolesti uzrokovanih bakterijama brojnih vrsta salmonele. Bolest se javlja kod lezija gastrointestinalnog trakta, dehidracije i opijenosti tijela.
  • Mravi su nositelji jaja crva koji uzrokuju razvoj helmintioze.

Važno! Infekcija s parazitskim crvima kroz mrave vrlo je opasna za djecu.Bolest dovodi do kašnjenja u djetetovom tjelesnom i mentalnom razvoju.

Mravi mogu nositi opasne bolesti koje ugrožavaju zdravlje i živote kućnih ljubimaca: mačji panleukopenia, parvovirus enteritis, štenećaka.

Mravi u stanu formirati vlastitu skladištenje hrane u udaljenim mjestima gdje se proizvodi dolaze u zapuštenost i postati plodno tlo za štetne bakterije i gljivice pljesniv.

kvarenja hrane i kućanskih aparata

Home mravi su svejedi insekti i hrane na mrvicama kruha, žitarica, voća i bobičastog voća, šećera, meda, slatkiša i ostalih proizvoda koji se nalaze pristup. Mravi oštećeni proizvodima moraju biti uništeni kako bi se izbjegla infekcija s raznim bolestima.

Osim toga, mravi uređuju gnijezdo u kućanskih aparata, što može dovesti do kratkog spoja i neuspjeha opreme. Može jesti prirodnu kožu i tkaninu, što rezultira gubitkom izgleda odjeće.

Mravi stolar po imenu po svojoj sposobnosti da grize kroz šumu, a kamera se pomiče sve za gnijezda. Smješteni u stanu, ovi insekti rade u namještaju iu drvenim elementima unutarnjih poteza, pokvarili drvene konstrukcije.