Найбольш эфектыўныя і дзейсныя сродкі для знішчэння хатняй молі

Ліпеня 2019

Відэа: Suspense: Donovan's Brain (Ліпеня 2019).

Anonim

Pojava potrošača moljca u stanu - pojava moljca katastrofa kućanstava u stanu - pravi katastrofa. Brzo se riješite vrlo neugodnih štetočina insekata je vrlo teško. Mole u stanu se brzo množi i može uzrokovati značajne štete.

Potrebno je imati na umu da je opasnost ne samo leti odraslih, ali i ličinke, koje ne uzrokuju manje štete na imovini. U kontekstu stanovanja kukci su u mogućnosti da se sakriju dobro, i njihove ličinke, u pravilu, nalaze se tek nakon dobro će imati vremena za „upravljanje neko vrijeme” u svlačionice i skladišni prostori.

Pregled

Najbolji lijek za domaće leti štetnika, a što je krtica - lijek koji može napraviti najveći utjecaj u najkraćem vremenu. U borbi protiv moljaca potrebno je najbrže i najučinkovitije sredstvo koje pomaže gotovo odmah. Međutim, ponekad postoji potreba za provođenjem preventivnih mjera kod kuće, za koje se koriste lijekovi s produljenim djelovanjem.

To treba imati na umu da je u svakom slučaju izbor sredstava za kućnu moljac ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući broj pojedinaca štetnika u stanu. Trenutno postoje dovoljno učinkoviti i brzo djelujući pripremi industrijske proizvodnje, koji se mogu koristiti samostalno kod kuće.Osim toga, dobri rezultati pokazuju sredstva od moljaca, izrađena prema nacionalnim receptima i korištena za preventivne mjere.

opasnost ne samo lete odrasli nego i ličinke, koje ne uzrokuju manje štete na imovini

Za ispravan izbor lijek protiv moljac je potrebno realno procijeniti broj prisutnih u štetnika stanu i znam da on voli, a što se boje doma mol.

Vrste sredstava od moljaca

Mnoštvo lijekova može se koristiti protiv moljaca. Sredstva iz tih štetnika su podijeljena u nekoliko kategorija.

Aerosolni pripravci

Proizvodi aerosola uništavaju štetnika u vrlo kratkom vremenu. Podsjetimo da kod postupka naštrcavanja formira oblak mikroskopskih čestica, koje su često ulaze u dišni sustav i može izazvati alergijsku reakciju.

Fumigators

Djelovanje takvih sredstava je prilično dugo. Oni su manje popularni zbog nepostojanja neposrednog učinka, ali imaju minimalan negativan utjecaj na ljudsko tijelo. Načelo djelovanja takvih lijekova temelji se na punjenju prostorije s otrovnom supstancom za insekte, koja se stvara zagrijavanjem ploče u posebnom uređaju.

sprejevi ubiti štetnika u vrlo kratkom vremenu

toksični sekcija

Alat izrazila nikakav štetan učinak , a namijenjen je kako bi odvratile moljaca kući. Akcija se temelji na korištenju eteričnih ulja koja su apsolutno bezopasna za ljude i kućne životinje. Zbog mogućnosti da se moles brzo prilagodi takvim lijekovima, lijek se mora povremeno mijenjati u drugu vrstu.

Folk lijekovi i metode

Kategorija većini pristupačne i vrlo popularan način da se često nemaju destruktivne akcije i može se preporučiti samo kao dodatak glavnom lijeka, kao i za profilaktičku upotrebu.

Gotovo svi gore navedeni alati mogu se koristiti protiv moljaca u stanu. Međutim, treba uzeti u obzir činjenicu da su alati za raspršivanje su jedan od najsnažnijih lijekova na temelju različitih toksina i insekticida i njihova primjena zahtijeva strogo pridržavanje uputa.

Kako mogu dobiti osloboditi od madeži narodnih načina (video)

Popularni kupljen sredstvima

Ovisno o vrsti moljca, koji su se naselili u stanu, kao i opseg štetočina stanovništva odabrana ne samo sredstvo borbe, ali i niza tretmana. Među najpopularnijih alata mogu navesti kako slijedi:

 • aerosol proizvoda „Armol” lavandinim mirisom, učinkovit protiv svih vrsta home-moljac;
 • aerosol proizvoda „raptor” lavanda miris, koji se može koristiti za kontrolu štetočina i za prevenciju;
 • proizvod aerosola "Mosquitall" - aromatiziran priprema za jednokratnu uporabu;
 • aerosol proizvoda "Clean House" s biljnim mirisa, karakterizira visoka učinkovitosti i ekonomičnosti;
 • aerosol proizvoda „Ekstramit” - jednostavan za korištenje i vrlo učinkovit dugo-djelujući lijek koji zadržava zaštitna svojstva u roku od šest mjeseci nakon tretmana;

fumigators su manje popularni zbog nedostatka instant efekt, ali imaju minimalan negativan utjecaj na ljudsko tijelo

 • nadimljavanje „Dick-3„ protiv letećih kukaca, koji učinkovito nositi s različitim vrstama madeža;
 • nadimljavanje „Mosquitall” - vrlo djelotvorno sredstvo za uništavanje letećih štetočina u području od oko tridesetak metara kvadratnih;
 • nadimljavanje „Raid”, ima razoran učinak ne samo na razne vrste moljaca, ali i na komaraca;
 • sekcija „raptor” s različitim varijantama okus i zrelost krtica odbijajući akcije nije više od četiri mjeseca;
 • na „Mosquitall”, proizveden u obliku vrećice od suhog bilja kao zidnih blokova i ploča nalazi u ormari.

Nemojte se oslanjati na dugotrajnu zaštitu kada koristite jednu vrstu alata. Najučinkovitije su složene mjere, koje uključuju uporabu sredstava za uništavanje i preventivne mjere.

Sušeno lavande, smještena na mjestima na pojavu insekata

Tradicionalne metode borbe

Alati proizvedeni u kući, ne može se smatrati učinkovit u uništavanju dom moljaca, ali njihova upotreba znatno povećava šanse za obranu proizvoda i kućanskih predmeta od naseljavanja i kvarenja letećim nametnicima.

 1. Ljepljive trake , smještene u kuhinji ili ormari, dobar su način za hvatanje odraslih insekata. Pojava matova na trakama postaje signal za provođenje mjera za otkrivanje ličinki i njihovo uništenje.
 2. Suhe cvjetove lavande, postavljene na mjesta osjetljiva na pojavu insekata. Učinkovitost zastrašujućeg djelovanja temelji se na oštrom mirisu koji emitira biljka, što je neugodno za štetnika.
 3. naftalin sadrži insekticid, koji objašnjava dokazano učinkovitost ovog poznatog narodni lijek. Međutim, imajte na umu da se tijekom godina korištenja početnu krtice bio u mogućnosti da se razvije imunitet na naftalin, što je utjecalo na učinkovitost ove metode suzbijanja štetnika.
 4. Pušenje duhana zbog svog mirisa ima preventivni učinak i protjeruje madeža sa staništa. Duhan se napuni vrećicama od tkanine i postavlja na mjesta podložna kolonizaciji moljca.
 5. Geranium emitira mirise koji odbijaju odrasle leteće insekte.Par biljaka u loncima štiti stan od štetnika.
 6. Citrus, suhe korice koje zauzimaju vrlo malo prostora u kuhinji i ormari, pomažu spriječiti leteće insekte.

U vrućem sunčanom vremenu, možete vješati stvari iz ormara na ulici za prozračivanje

Mjere prevencije

Čak i ako je kućni moljac potpuno uništen, nemojte se opustiti. Potrebno je provoditi redovne preventivne mjere kako se štetnik ne bi ponovo pojavio. Postoji nekoliko načina kako bi zaštitili stan od naseljavanja u moljacima.

 1. U vrućem sunčanom vremenu, možete vješati stvari iz ormara na ulici radi emitiranja. To će štititi stvari od invazije moljaca. Preporuča se provesti postupak najmanje dva puta tijekom ljeta.
 2. Nakon provjetravanja, sve se mora snažno protresati, a okretne okretne džepove treba pažljivo očistiti četkom za odjeću.
 3. Vrlo učinkovit način zaštite štiti stvari u novinskoj otisci. Već je poznato da moljac ne podnosi miris tinte.
 4. Mole za hranu, u pravilu, pada u kuhinju s uskim namirnicama iz trgovina ili tržišta. Treba voditi računa o kupnji proizvoda, a ne stvaranju prevelikih zaliha žitarica i brašna u kuhinjskim ormarićima.

Sredstva od moljaca (video)

Slijedeći ove savjete, stan će zaštititi od tako teškog štetnika kao moljaca.