Правілы прымянення дыхлафос i iнш ад блох

Ліпеня 2019

Відэа: Приемы и помощники для стимуляции речи у детей (Ліпеня 2019).

Anonim

„diklorvos” - dokazano više od jedne generacije alat koji može pomoći donijeti od kuće insekata - štetnika. Ako ga ispravno upotrijebite, to neće uzrokovati štetu. Je li moguće koristiti takav lijek protiv buha, pomaže li to?

Što je "Diklorvos"?

Nedavno su se na prodaju počeli pojavljivati ​​razni lijekovi ujedinjeni s jednim imenom - "Dichlophos". Neki od njih imaju privitke ili dodatke glavnom imenu. No praktički se takav lijek ne može nazvati "Diklorvos", jer nema nikakve veze s ovim lijekom. A kako bi se zadovoljile "izvorne" u prodaji sve teže, postupno ga zamjenjuje moderniji i sigurniji insekticidi.

Sredstvo aktivna tvar je neki organofosforni spoj dimetildihlorvinilfosfat, te je dao ime „diklorvos”. I vrlo je moćan, iako nije najsuvremeniji i sigurniji insekticid.

Kako djeluje droga?

Princip djelovanja temelji se na svojstvima glavne komponente sastava, tj. Dimetildiklorovinil fosfata. Kao što je već napomenuto, to je snažan insekticid koji djeluje neuromuskularno. To znači da se uđe u tijelo buha ili drugog insekata, uzrokuje paralizu, zbog čega se kasnije dogodi smrt.

„diklorvos” gotovo univerzalna, jer je na snazi ​​za većinu nastao u apartmanima i drugim prostorijama štetnika poput stjenica, buha, žohara, mrava i tako dalje.

Prednosti i nedostaci

Počinje s prednostima "Dichlophosa":

 • Ako poštujete pravila sigurnosti, alat neće naškoditi stanarima stana ili kuće.
 • Visoka učinkovitost. Uz pomoć takvog lijeka, stvarno je moguće zaključiti buhe i druge parazite.
 • Prikladan oblik otpuštanja. Proizvod je dostupan u obliku aerosola, tako da je vrlo jednostavan za upotrebu.
 • Niski troškovi, posebno u usporedbi s ostalim suvremenim proizvodima koji se prodaju.

Nedostaci:

 • Prilično visoka toksičnost. Gutanje sastava u ljudsko ili životinjsko tijelo može uzrokovati ozbiljne trovanja.
 • Oštar i izražen specifičan miris, što je karakteristična osobina lijeka.
 • Za pronalaženje ovog "Dichlophosa" teško je, au nekim je gradovima gotovo nemoguće.

Kako ispravno koristiti "Dichlorvos"?

Treba odmah primijetiti da će "Dichlorvos" pomoći ukloniti buhe samo iz kuće. Ako želite riješiti ove štetnike kućnog ljubimca, odaberite drugu posebno dizajniranu za to sigurnije i manje toksično sredstvo.

Glavne faze obrade:

 1. Prvo morate očistiti kako biste uklonili neke buhe.
 2. Svi stanari moraju napustiti stan ili kuću.
 3. Zatim osigurajte nepropusnost, tj. Zatvorite sve prozore i vrata (to je neophodno kako bi se izbjeglo preuranjeno vremensko oštećenje lijeka).
 4. Počnite površinsku obradu: raspršite sastav, zadržavajući balon na udaljenosti od 20 do 25 centimetara od objekta koji se obrađuje. Posebna pozornost treba posvetiti teško dostupnim i skrivenim mjestima, kao što su nasloni namještaja i prostori između pojedinih dijelova, pukotina, podvodnih ploča i prozorskih krila, kutova, zidova.Lijek se raspršuje na pod, kao i zidove (do 1, 5 metara visok). Treba također obraditi male igračke.
 5. Ostavite sobu tri do pet sati, a nakon određenog vremena provesti sat emitiranu. Zatim možete početi proljeće čišćenje.

Za uklanjanje svih buha konačno, liječenje treba ponoviti nakon dva tjedna.

Važno je ukloniti izvor infekcije, tj. Postupati s kućnim ljubimcem pomoću specijaliziranog alata.

Mjere opreza

pomoću anti-buha lijek, kao što su „diklorvosa”, budite sigurni da obratite pozornost na sljedeće:

 • To nije prikladan za liječenje kućnih ljubimaca!
 • Ako se liječenje provodi u kuhinji, sva hrana i posuđe trebaju biti odloženi unaprijed, tako da toksične tvari ne dođu do njih.
 • Sprej treba izvesti u respiratoru, rukavicama (gume) i po mogućnosti u zaštitnom odijelu.
 • Trgovina znači da možete samo mjesto, podalje od izvora zapaljenja (cilindar je pod pritiskom i može eksplodirati), kao i dohvata djece.
 • Nemojte koristiti "Dichlorvos" nakon isteka skladištenja. Prvo, u ovom slučaju, ne pomaže ukloniti štetnike. Drugo, neka svojstva lijeka mogu se promijeniti i postati opasna i štetna.
 • Čišćenje mora biti temeljito, mokro i temeljito, samo tako da uklonite sve ostatke toksičnih komponenata insekticida.

Uz pomoć „diklorvosa” zaista mogu dobiti osloboditi od parazita, ako ćemo koristiti lijek pravilno iu skladu sa svim sigurnosnim mjerama.