Про лясных блашчыц і іх трапленне ў кватэру

Чэрвень 2019

Відэа: Новости Гродно. Лось стал причиной ДТП. 12.04.2018 (Чэрвень 2019).

Anonim

Forest stjenica u stanu - općenito govoreći, je vrlo rijetko, jer oni nisu ljudska paraziti i mogu samo povremeno ući u kuću. Obično se to događa u onim slučajevima kada se u šumama - njihovim prirodnim staništima - povećava vlažnost ili se javljaju šumski požari.

Ti smrdljivi šumski stanovnici su samo mogli prestrašiti ljude s neprivlačan pogled, ali ne može učiniti ništa loše.

Šumska greška - kako prepoznati?

Šuma bug, fotografije koje se mogu vidjeti u nastavku, ima ravan tijela, podsjeća nepravilnog peterokuta.

Boja ovog insekata je od prljavog zelenog do smeđe boje, ovisno o vrsti. Šuma kukac ima dugu oštar nos koji probija koru mladih stabala i zeljaste biljke kapilara, a zatim sisanje sok od njih. Zimovanje može biti pod korom stabla ili u lišću na tlu.

Šumska bug replicira, ne odlazi od mjesta hranjenja. Ženka polaže do stotine jaja na lišće i stabljike biljke, ih pričvrstiti tako čvrsto da je svako jaje tvrdo otkovyrnut noktom.

Razvoj jaja traje oko 10 dana, nakon čega je larva izlazi iz njega, što podsjeća na odrasle u izgledu, ali je manji i ima malo drugačiji boju.

Transformacija od ličinke do Imago traje oko 30 dana, a tijekom tog razdoblja budućnost šuma zelena buba ima vremena za ići kroz nekoliko molts.

Nije teško prepoznati šumske greške među ostalim rođacima.Njegovo tijelo ima karakterističan oblik, širok i gust, i određenu boju.

Poznate su nekoliko vrsta ovih insekata, a svaka je boja vrlo originalna. Fotografija prikazuje nekoliko predstavnika različitih vrsta šumskih grešaka:

Koji bedugovi mogu slučajno ući u kuću?

Šumska greška može se slučajno pojaviti u kući, ali to je vjerojatnije da će biti na selu nego u gradu. U potonjem slučaju, takav fenomen je rijetkost. Mnogi ga ljudi jednostavno zbunjuju s drvosječom, parazitom poljoprivrednog zemljišta.

acanthosomatidae malo kao šuma greške njihova boja, ali kao što vidite, življe:

acanthosomatidae zove stjenica tvor za različita mirisa , ali je šuma klopik tako jak miris nije.

Postoji nekoliko vrsta Hemiptera, koji se mogu miješati s šumskog stjenica

  • šuma bug, jedan od najvećih predstavnika obitelji branitelja (16 mm), hitin poklopac imala boju starog bronce.

  • branitelji bikuspidalan: smeđa bug sa izrasline u obliku zuba, koja preys na mlade gusjenice.

  • Američki bug: Novi Rusije vrsta koje se također nastanjuje šume i hrani mlade pupoljke, uzrokujući njihovo sušenja i propadanja.

Zašto šumske greške lete u kuće

Šumske greške žive u uvjetima u kojima su temperatura i vlažnost idealni za njih. Ako se situacija mijenja i dolazi do naglog hlađenja, zagrijavanja ili znatno različite vlažnosti, insekti počinju seliti i pronaći utjehu u ljudskom stanu. Često se takvi invazija šumskih grešaka opažaju tijekom požara.

Recenzije:

"Neki kornjaši lete prema nama, oni su slični šumskim greškama na internetu, čitam da oni ne djeluju kao da grize ljude, i nemaju veze s apartmanima, ali susjedi Svakog se dana prigovaraju. Danas svakodnevno pronađu pet komada i bacamo ih, vraćaju nam se ponovno. "

Alexander, Orekhovo-Borisovo

"Veliko stablo raste blizu moje kuće, tako da uvijek dobiva bedbugs u stan, a neke malo, i više drva … Jednostavno ne znam što učiniti. cijela njihova invazija, svi se gunđaju, a ja imam noćnu moru s ovim stablom - to je poput pravog puta do moje kuće. Kupio sam Reida od letećih insekata, ali učinak se nije dugo promatrao. "

Anna, Vladivostok

Jesu li šumske greške i njihovi ugrizi opasni?

Ugriz šumske greške ne nosi nikakvu opasnost, pogotovo jer ti insekti nemaju navalu ugristi ljude . Mnogi zbunjuju ove kukce s grinja, ali to je u osnovi pogrešno: grinje su parazitski toplokrvni (a njihovo ugriza može dovesti do zdravstvenih problema), a bedbugs parazitizirati na biljkama.

Šumske greške mogu doista donijeti gubitke i probleme ako se počnu reproducirati na ukrasnim vrtnim biljkama ili usjevima hrane. U tome su slični štitnicima stabala: obje ove vrste parazitiziraju na biljkama i povremeno se javljaju u ljudskim domovima.

Video: izbliza šumske bube

Naravno, postoje bugovi, ugriz koji može biti vrlo bolan i neugodan. Uz kućne greške u kućanstvu, to je također grabežljiv bug, koji je prilično velik (do 2 cm) i hrani malim beskralježnjima. Ima dugu probirujuću probosciju kojom lovi lovce, oponašajući žrtve premlaćivanje u mrežama.Stjenice ubojice ugriz je bolno, ali čovjek je kuća u stjenice ubojice dobiti vrlo rijetko, i slučajevi ugriza uopće izuzetna.

Kako se riješiti šumskih grešaka u kući?

Stručnjaci ne savjetuju da koriste čvrstu kemiju ili uzrokuju kontrolu štetočina kako bi se riješili šumskih grešaka. Čak i ako je grad stvarno povećana aktivnost tih insekata i oni su doslovno „zgrabiti” stan, to je bolje samo pokušati ih spriječiti od ulaska.

To se može učiniti s konvencionalnom mrežicom protiv komaraca. Šumski posjetitelj ima dovoljno velike veličine i na bilo koji način ne može proći kroz ovu pouzdanu barijeru.

Tipično, invazija šumskih bugova u su privremeni i insekti uskoro vratio u njihovim staništima. Ne treba ni brinuti da se šumska greška može smjestiti u kuću i nanijeti štetu svojim stanovnicima. Za čovjeka ovaj štetnik biljaka je apsolutno beskoristan.

Za borbu protiv šumskih grešaka, preporučljivo je da ih jednostavno skupite po stanu i bacite ih kroz prozor, čvrsto ga zatvorite.

Kao šumski šum, šumska buga ima neugodan miris, ali ne tako jak.

Ocjena:

„Kada imamo kuću tamo šumske bube, bio sam užasnut, pogotovo kad sam vidio par kukaca u blizini kreveta, ali na televiziji danas reći da smo u Khabarovsk moguće invazije šumskih bugova i to.. oni su vrlo prijateljski. apartmani su jednostavno bježe šumski požar. onda sam se smirila, pa čak i ubiti ih nije. Samo ide svaki dan, netko će vidjeti, i baciti kroz prozor. navikli da se ove greške sa svojim golim rukama, iako sam se bojala jezivo. "

Valeria, Khabarovsk

Dakle, ako šuma odjednom ima šumske greške, nemojte paničariti.Možda ti insekti nisu baš ugodni, ali nisu sposobni naštetiti ljudima, jer se takvi kukci jedu samo na biljnim sokovima.

Oni nanose veliku štetu poljoprivrednim zemljištima i vrtovima, pokvaraju žetvu, ali su u isto vrijeme apsolutno sigurni. Ne biste trebali niti pokušati razviti sofisticirane metode za borbu protiv šumskih grešaka. Najlakši način je samo baciti svoje rijetke predstavnike iz prozora, i više se ne brinuti o njima.

Crvenokosa buba - zaštitnik linije (bug-tigar): makro fotografija