Выкарыстанне борнай кіслаты ад прусакоў

Чэрвень 2019

Відэа: Як вярнуць “законную сілу” праву на выкарыстанне БЧБ сцяга? (Чэрвень 2019).

Anonim

U ovom trenutku, najpopularniji od narodnih lijekova je borna kiselina za žohara. Kako otrovati žohare s bornom kiselinom? Ne postoji jedan recept koji je, svatko može odabrati nešto pojedincu da se bore sa „svojim” žohara da bude uspješan.

Borna kiselina protiv žohara može se koristiti u gotovo svim uvjetima i bilo kojem prostoru. Ali čak i uz ovo stanje, ta supstanca ima i pozitivne i negativne strane. Zbog toga je potrebno uzeti u obzir sve pokazatelje kako bi se razumjelo rješenje ove tvari.

Osnovna svojstva

sama po sebi, je predstavljen u obliku bijelog praha, ali ne razmelchonnymi čestice, a u obliku pahuljica. Treba također napomenuti da takav lijek nema specifičan miris ili okus. Točka tališta događa se na oko 150 ° C, pri čemu ta tvar započinje radikalnom promjenom u kemijskom sastavu.

U ovom trenutku znanstvenici su dokazali da su rezerve borne kiseline u prirodi postale prilično ograničene. Ako uzmemo u obzir prisustvo ove tvari u otopljenom obliku, može se pratiti u mineralnim vodama. To je prašak načinjen od borne kiseline, odavno ga smatra dobrim antiseptikom. Možete ga kupiti u ljekarnama i koristiti je za borbu protiv insekata da biste se riješili zauvijek.

Kako kiselina pomaže u borbi protiv žohara?

Bubnjevi su poznati kao insekti, a za njih najjači otrov je upravo otopina borne kiseline. Glavni učinak na ovaj kukac je ovo: kada tvar ulazi u želudac, počinje se transportirati krvlju, a time i živčani sustav je oštećen. To znači da se paraliza javlja i insekti počinju umrijeti od gušenja.

To jest, da bi taj alat djelovao, potrebno je da žohar mora progutati prah s jajima. Najbolje je ako je doza potrošene tvari maksimalna. Potrebno je privući insekta što je više moguće mamcu i napraviti otrov, dodati jaje. Ili upotrijebite drugi recept kako bi ga s velikom zadovoljstvom koristio.

Prema statistikama, da biste dobili osloboditi od jednog štetnika, morate upotrijebiti oko 3 miligrama gotovog praha. To jest, jedan paket koji sadrži 10 grama je dovoljan da uništi cijelu "vojsku" insekata. Ali jedan paket je dovoljan za jednu aplikaciju, jer će većina tvari biti korištena za ništa. Otopina žohara neće biti vidljiva, i stoga neće jesti.

Kako ispravno upotrijebiti tvar

Kao što je ranije spomenuto, kako bi žohar mogao jesti mješavinu borne kiseline i jaja, treba ga privući. Naime, mamac za žohare postavlja se izravno na ona mjesta na kojima se stalno nakuplja, pa se mogu povući mnogo brže.

Najprimitivnija metoda je jednostavno razgraditi borne zrnce od žohara oko školjaka i također u neposrednoj blizini WC školjke. To je učinjeno zato što je u takvim mjestima žohari piju vodu.A za to "piće" vode za njih, mješavina otrova će biti pripremljena.

Ova akcija bi trebala donijeti svoje rezultate, većinu žohara će ubiti otrovana voda, a drugi dio će napustiti sobu. No, naravno, postoje i takve mogućnosti, kada je kontaminacija prostora maksimalna, u ovom slučaju potrebno je pripremiti mamce u obliku peleta od žohara radi boljeg utjecaja i kontrole štetočina.

Recepti

Da biste dobili osloboditi od insekata, nema recept za takve baits. Razmislite o nekoliko jednostavnih načina na koje se možete pripremiti kod kuće:

  • Recept 1. Trebali biste uzeti jedan sirovi žumance i miješati oko 50 grama borne kiseline. Zatim temeljito pomiješajte jaje i prah sve do trenutka kada se formira kaša guste konzistencije. Ovaj narodni lijek je najpopularniji i djeluje vrlo brzo.
  • Recept 2. Pripremite sljedeće otopine: prašak se pomiješa sa šećerom i brašnom u prahu u omjeru 1: 1: 1, a potom se šaržira na vodu dok se ne dobije ispitivanje.
  • Recept 3. Jedan krumpir treba kuhati i oguliti. Kuhajte jaje kako bi uklonili ljusku od nje. Prvi i drugi sastojci se utrljaju u kaši, a do te konzistencije dodaje se prašak borne kiseline - 1 žlica.

Iz bilo koje gore navedene smjese nakon pripreme treba napraviti kuglice, koje se tada trebaju proširiti na mjestima gdje su žohari vidjeli. Kuhana jaja i krumpir najbolji su mamci. Ali treba napomenuti da u ovom trenutku morate pažljivo pratiti da nijedan proizvod ostaje na otvorenoj površini.

Najbolji način je temeljito očistiti sobu, prije ispuštanja žohara, dok prati poda ne samo u blizini namještaja, već pod svim stolovima i postoljem.

Naravno, čak i uz uporabu borne kiseline, nikada ne možete dobiti puno povjerenje da se možete osloboditi insekata zauvijek. Tu su žohari koji će pronaći puno načina da se hrane i vode. Ipak, još uvijek ima koristi od takvog alata, jer će to neko vrijeme pomoći da se riješe nametnika.

Da li borne kiseline štetne učinke na ljudsko tijelo

Čak i uz relativno visoku toksičnost borne kiseline može sa sigurnošću reći da je ljudsko tijelo ili kućne ljubimce, ovaj prah neće učiniti nikakvu štetu. Također treba napomenuti da ovaj alat pomaže ne samo u uklanjanju štetnika, već iu medicinskim svrhama za brže zacjeljivanje rana. Stoga je ovaj proizvod gotovo potpuno siguran za ljude.

Drugim riječima, čak i ako je slučajna ljubimac jede otopinu borne kiseline u obliku mamaca, koji je pripremljen za insekte, to je u svakom slučaju ne prijeti mu fatalna, isto vrijedi i za ljude.

Gdje kupiti borovu kiselinu

Trenutno se takav lijek kao i borna kiselina prodaje u ljekarni. Ako žohara u sobi puno, bolje je od početka do zaliha materijala kako bi se pripremio otrov s žumanjka i u velikim količinama, i to u kratkom vremenu može završiti borbu protiv insekata.

Čak i ako pogledate svim modernim alatima koji „obećanje” da vrlo brzo dobili osloboditi od stanara stanova od takvih nametnika, bolje je da se zaustavi izbor na borne kiseline kao sredstvo za tog perioda najviše učinkovito pomaže ukloniti nametnike.