Чаго баяцца пасцельныя блашчыцы

Ліпеня 2019

Відэа: ПП ВЛОГ : Мы в КИЕВЕ! Как мы добрались, квартира и мое ПИТАНИЕ (Ліпеня 2019).

Anonim

Ublažavanje bugova je privremena mjera. Potpuni nestanak insekata neće dogoditi bez liječenja insekticida, ali ako u ovom trenutku ne postoji mogućnost da se otrov kukaca, te bi trebao koristiti metode plašeći ih da privremeno zaštititi od ugriza. Isti lijekovi također se koriste kao prevencija od bedbugs.

Zasićene miris trave

Pelin

Većina kućanstva greške ne može tolerirati oštre okusa. Paraziti percipiraju mirise uz pomoć senilila, koji prema van izgledaju poput dlačica. Na njihovim savjetima su posebni receptori koji služe da percipiraju mirise. Omjer insekata i mirisa je dvojna: lagani arome privlače ih, a koncentrirani mirisi odbijaju. Stoga, kada se bave stjenice često koriste biljke s bogatom gustom miris, među kojima su:

naših čitatelja Choice! U borbi protiv bugova, našim čitateljima savjetuje Pest-Odbija repelere. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite zaštite s bedbugs, cockroaches i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

 • Wormwood. Svježe rezano Pelin grede izrađene ležao u kutovima sobe, ispod tepiha i drugih teško dostupnih i potencijalnih staništa za parazita. Nedostatak pelina je brz gubitak strahovih svojstava kako se suši (nakon 3-4 dana).Miris prekriva prirodni miris neke osobe, osobito ako se crvotočina nalazi u neposrednoj blizini nje i insekti ne mogu pronaći svoj plijen. Ni manje učinkovite su decocije i tinkture na temelju ove biljke. Pranje podova od izgaranja pelina s dodavanjem komada praona za pranje rublja izvrstan je za sprječavanje grešaka.
 • Tansy. Cvjetovi tansy su raspršeni u mjestima boravka ili ostatka osobe za odbijanje insekata. U noći možete trljati kožu s cvjetovima tansy kako biste izbjegli ugrize. Koncentrirana infuzija tansy-a na kontakt s insektima ne samo da ponižava, već može uzrokovati da blokiraju živčani impulsi i privremenu paralizu.
 • Ledum. Učinak odvraćanja temelji se na oštrom mirisu opijanja.

  Ledum

  Moguća staništa bedbugs su pospite prahom od suhog lišća. Za veći učinak, fumigacija dnevnog prostora može se provesti. Posebno učinkovite izbojke prikupljene u razdoblju sazrijevanja krajem kolovoza - početkom rujna.

 • Zrak. Koristi se u rešetkastom obliku: raspršite ekstrakt suhog praha na mjestima grudica.
 • Kamilica. Miris sušenog kamilice može uplašiti parazite, posebno u kombinaciji s drugim biljkama. Liječenje prostorije s otopinom soli ojačat će učinak biljke.

Važno! Sve biljke, osim kamilice, su otrovne do jednog stupnja, pa ih pažljivo koristite, izbjegavajući ulazak u svoj organizam i povremeno prozračivanje prostorije ukoliko su osobe u njemu.

Eterična ulja (ružmarin, lavanda, stablo čaja, eukaliptus) - još jedan alat koji se plaše bed bugovi.Eterički repelenti se koriste lokalno, podmazujući staništa parazita. Dobra zaštita od bugova za noćne greške - podmazujte tijelo i noge kreveta s bilo kojim eteričnim uljem ili mješavinom nekoliko.

Sve ove metode mogu samo odbijaju ličinke i odrasle insekte, bez da im nanose značajnu štetu. Nadražujući učinak sredstava će se nastaviti sve dok je bedbug dovoljno gladan. Zatim će snažna glad poraziti strah, a kukac će ponovno napasti osobu.

Razlike u temperaturi

Odstupanja od optimalne temperature za životni sloj može spriječiti parazite. Najpovoljnija temperatura za insekte je + 20-30 oko С. Kratkoročne promjene temperature u smjeru povećanja ili smanjenja neće uzrokovati nikakve posebne neugodnosti. Ali ako se u stanu stalno stvori nepovoljna temperaturna pozadina (ispod 10 ° C i iznad 35 ° C), može izazvati parazite da napuste sobu. Važno je trajnost nepovoljne temperature jer ako se tijekom dana temperaturni režim mijenja na bolje, greške se mogu prilagoditi ovoj klimi.

Sjajna sunčeva svjetlost

Domaće greške su noćni paraziti, stoga se boji sunčeve svjetlosti. Insekti vole graditi svoje gnijezdo u tamnim, skrovitim kutovima prostorije. Ako se može naći stanište, na primjer, za podizanje madrac ili premjestiti sliku sa zida, paraziti početi raspršiti u panici u pronalaženju novih kutaka i tamnim mjestima. U borbi protiv bedbugs, znajući ovu značajku neće pomoći. Bojeći svjetlo, oni će naći u stanu sigurnije skrovište, te ih voziti iz sobe će biti teško, pa se zaštititi od kukaca pomoću samo jednog svjetla ne rade.

Korozivna kemijska mirisa

Učitavanje …

Sljedeće kemijske tekućine imaju izvrsna svojstva odbijanja:

NAŠI ČITANJE PREPORUČUJE! Da biste dobili osloboditi od pljeskanja, naši čitatelji savjetuju Pest-Odbijanje repelera. Rad uređaja temelji se na tehnologiji elektromagnetskih pulseva i ultrazvučnih valova! Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

 • Nitaret;
 • Ocat;
 • kerozin;
 • aceton;
 • Terpentin;
 • Transformatorsko ulje;
 • Meth.

Svaka od tvari ima snažan miris koji, međutim, ne predstavlja smrtnu opasnost od insekata. Da bi se zaštitila od korica, kreira se vodena otopina s visokom koncentracijom bilo koje od ovih tvari, nakon čega slijedi prskanje zagađenog područja otopinom ili pranje podova. Da biste shvatili da li će pripremljeno rješenje biti učinkovito, treba procijeniti miris koji preostaje nakon čišćenja s ovim proizvodom - što više mirisa ostaje neugodnija i oštrija, to je vjerojatnije da će se uplašiti od parazita.

Savjeti! Da bi se stvorila prepreka između osobe koja spava i insekata, potrebno je noću staviti ispod nogu šalica za posuđe napunjenu transformatorskim uljem ili terpentinom. Ustajanje na krevet za spavanje nije moguće. Ova metoda je učinkovita u slučaju ako nema spaljivanja infekcije u krevetu za spavanje.

Mirisi parfema

Zaštita od bedbugs uz pomoć parfema temelji se na istoj sposobnosti bedbugs na suptilan osjećaj mirisa. Oštrije miris kolonije ili toaletne vode, to će veći učinak proizvesti paraziti. Kako bi se zaštitili od noćnih ugriza, tijelo možete posuti perzistentnim parfemom s oštrim teškim mirisom ili razmazivanjem kože s colognom.Ova metoda se može koristiti više kao kratkoročna mjera u SES obrade neovisno o dolasku ili insekticida.

sprečavanje greške

Učinkovitost prevenciji bugova na temelju nekoliko trajnih mjera, odnosno

Sustavno temeljito čišćenje prostorija . Kako biste izbjegli pojavu parazita, redovito čistite prostor prašine, prljavštine i blokada. S vremena na vrijeme je potrebno organizirati temeljito čišćenje tepiha, namještaja, knjiga. U udaljenim lokacijama (kao što je ispod kreveta) preporuča korištenje usisavača. Posteljina se mijenja jednom tjedno i podvrgava temeljitom pranju. Tijekom berbe važno je pregledati kutove za infekciju.

Popravak ili izolacija stana iz susjednih stambenih područja . Ako su susjedne sobe zaraženo, preporučljivo je zatvoriti sve pukotine i pukotine u zidovima, stropovima i letvica za brtvljenje. Možete napraviti kozmetičke popravke s obaveznim lijepljenjem pozadine, zamjenjujući ploče za podrezivanje. To treba imati na umu da je stari parket u stanu može biti stalno mjesto za greške žive, pa se preporučuje zamijeniti.

Nadzor i dezinsekciju novog namještaja (ili stan kad se kreće) . Ako obitelj morati premjestiti, morate osigurati da novi stambeni prostor nije zagađena čak i prije nego što će biti prebačen u svim stvarima. Poželjno je preventivno liječenje prostorija s insekticidima. Novi namještaj nužno treba pažljivo ispitati, a osobito nabora tkanine, ako je tapeciranog namještaja ili drvenih okvira ploču ako ugovor namještaj.Nemojte kupovati upotrijebljeni namještaj - to može postati izvor parazita.

Uporaba biljnih ili kemijskih insekticida . Kako bi se spriječilo pojavu gredica u rupama za ventilaciju i drugim skrovitim mjestima, preporučljivo je smjestiti grozdove suhog mirisnog bilja ili koristiti mikroencapsulirane insekticide kako bi se stvorila prepreka protiv grešaka.