Які шампунь ад блох выбраць

Ліпеня 2019

Відэа: Что лучше всего выбрать - ошейники, капли, спреи, шампуни или таблетки от блох и клещей? (Ліпеня 2019).

Anonim

Šampon za buđenje je deterdžent koji sadrži insekticide koji ubijaju male parazite. Kako bi se postigao najbolji učinak, može se koristiti više puta. Sigurnosno sredstvo je važno za vlasnike kućnih ljubimaca. To je zbog činjenice da se psi i mačke, koji ponekad izlaze na ulicu, moraju redovito riješiti buha.

Princip šampona

Deterdžent uključuje sredstva za pjenjenje i nutritivne sastojke. Osim korisnih tvari, tekućina sadrži kemikalije koje paraliziraju živčani sustav insekata. Količina otrovnih tvari strogo se dozira ovisno o starosti životinje. U prodaji dolaze šamponi iz buha za mačiće i štence, kao i za odrasle životinje.

Popularnost ovog šampona je zbog njegove jednostavnosti korištenja. Dovoljno je 15-20 minuta da nanese malu pjenu na vlažnu vunu životinje, a zatim isperite toplom vodom. Tijekom kupanja, pazite da tekućina ne ulazi u oči, nos i uši životinje. U pravilu, obrada jedinica možda neće biti dovoljna. Za nekoliko dana preporuča se ponoviti postupak. Neki šamponi iz buha su univerzalni i prikladni za uporabu za kućne ljubimce i ljude.

Sljedeće prednosti uporabe šampona protiv buha su:

  • ne šteti zdravlju trudnica i dojilja;
  • može se koristiti za ekcem, ogrebotine i rane na koži;
  • nije kontraindiciran u bolesnim životinjama i nedavno je podvrgnut operaciji.

Odmah nakon neophodno kupanje temeljito obrišite kosu ručnikom. Zatim pažljivo je potrebno pažljivo pregledati životinje lice, brada, mjesta iza ušiju. Dio preživjelih parazita mogu sakriti u tim mjestima, oni će morati ukloniti ručno. Kako ukloniti mrtve insekte, treba biti dobro počešljajte kosu češljem.

Važno! Insekticidi uključeni u šampon ne ubije kukce odmah. Bolan paraziti početi gristi, što bi moglo dovesti do neadekvatnog ponašanja životinja za vrijeme plivanja. Za to moramo biti spremni.

Kako odabrati šampon

U pravilu, kupuju šampon od buha za kućne ljubimce pse i mačke, ne napuste kuću. Takve životinje buhe može pojaviti sporadično s jednim kontaktom sa zaraženom životinjom. Da biste uklonili Random buha idealan za jednokratnu obradu vune. Odabir antibloshinyh sredstava je vrlo raznolik, najpopularniji šampon marka sljedeće:

  • Fitoelita;
  • Meadow;
  • žuta trava;
  • Veda;

svaki samostalno odlučuje što šampon marke odabrati. sredstvo za kupnju može biti ljubimac i veterinarske konvencionalne ljekarne. Antibloshiny šampon nije namijenjen za uporabu kao preventivnu mjeru. To bi trebao biti samo kad je potrebno koristiti.

Važno! Nakon kupanja, morate temeljito isprati životinjske dlake kako bi se oprati ostatke kemikalije. Lizanje ostatke šampona iz kaputa, životinja može biti otrovan.

Fitoelita

Šampon od buha Fitoelita je svestran sredstvo za pjenjenje za učinkovito dobili osloboditi od insekata. Insekticidne lijek buhe proizvedene u kompaktnom boci od 220 ml.Tekućinu treba nanositi na vlažnu kosu, a zatim isperite nakon pet minuta. Može također impregnirati leglo životinje.

U asortimanu postoji mnogo alata, kako za mačke tako i za pse. Namijenjeni su kućnim ljubimcima s različitim vunama - za dugotrajne i krznene, i za kratke kose.

Livada

Osim otrovnih tvari, sadrži ekstrakt livadnih trava koje jačaju krzno životinje. Proizvod je savršeno pjenjen čak iu tvrdom vodu. Prodaja dolazi u plastičnim bocama kapaciteta 250 ml. Da bi aktivna tvar djelovala, potrebno je deset minuta, nakon čega se pjena ispere toplom vodom.

Čistoća

Sredstvo za pjenjenje protiv buha uživa zasluženu popularnost među vlasnicima mačaka i pasa. Meka kompozicija pomaže brzo uklanjanje parazita bez izazivanja iritacije kože. Razvijena formula proizvoda kada se proguta u oči životinje ne uzrokuje iritaciju. Potrebno je 7 minuta da ubiju insekte.

Veda

Univerzalni insekticidni šampon namijenjen je uništavanju buha, uši, krpelja i drugih malih parazita. Šampon je za ljude, također se može koristiti za liječenje kućnih ljubimaca. Sredstvo za pjenjenje sadrži aktivnu tvar koja paralizira živčani sustav insekata. Nanosi se na vlažnu vunu 40 minuta, nakon čega se isperu toplom vodom. Da biste riješili rezultat, postupak se treba ponoviti nakon nekoliko dana.