Што такое майскі жук

Ліпеня 2019

Відэа: Личинки медведки, личинки майского жука и бронзовки Отличия (Ліпеня 2019).

Anonim

U svibnju ulice početi letjeti velikih kukaca, koji su široko poznate kao hrušt u svibnju ulice početi letjeti velikih kukaca, koji su široko poznate kao hrušt. Mogu se vidjeti u drugim godišnjim dobima: u travnju, u lipnju. Djeca ih vole loviti. Dječja znatiželja objašnjava činjenica da je dijete zainteresirano za način života životinja: ono što jedu, gdje žive, kakvu štetu mogu uzrokovati i kome. Vrijeme je da kažem o svim detaljima.

Što je bug bug

Svakog proljeća, vrtlari primijetiti invaziju njihovih osnova od buba, čije ličinke nose ogromnu štetu biljkama. Što izgleda bukva?

Dakle, brojni broj 1 u svibnju je veliki leteći kukac. Njena duljina može doseći 4 cm. Boja može biti tamno crvena i crna boja. Njegovo je tijelo prekriveno hitinoznom ljuskom koja štiti kukac. Nijanse crvene nalaze se u područjima nisko zasjenjenih. Na tamnim mjestima boja May beetle postaje crna.

Možda beetle (slika # 1)

Tijelo uključuje:

  • glavu;
  • prsa;
  • Abdomen.

Možete osjetiti osjetilne organe i usta kornjaša na glavi. U prednjem dijelu je poprečna ploča. Ovo je gornja usnica. Iza njega su gornji par čeljusti i donji, kao i donja usna. Na njima su palpa, oni su organi okusa i dodir. Na stranama su dvije oči otvorene. Svaki od njih sastoji se od jednostavnih očiju vrlo male veličine.Postoji nekoliko tisuća njih.

Dojka, zauzvrat, sastoji se od 3 dijela. Na svakom od njih je par nogu. Prednje noge su jake i podsjećaju na svoje struganje oblika. Oni pokapaju zemlju da stave jaja. Središnji i stražnji dio dojke imaju krila. Abdomena je odozgo pokrivena elytra koja štiti leđni dio i membranozna krila.

Probavni sustav je vrlo jednostavan. Čeljust je odrezao mali komad drva i mljeveno je u manje dijelove. Hrana se proguta i prolazi u jednjak. Od tamo prodire u trbuh. Tamo je potpuno utrljano s kititinskim zubima. Daljnja digestija odvija se u crijevu. Ostaci se izvoze vani.

Kisik prolazi kroz dušnik do organa (Foto # 2)

Cirkulacijski sustav je vrlo jednostavan. Krv ispire organe unutar šupljine tijela. Nosi hranjive tvari. Pomiče se uz pomoć srca pomoću ventila. Krv nema boju.

Dišni sustav se sastoji od 18 spirala. Nalaze se na abdomenu. Kisik prolazi kroz dušnik do organa (Slika br. 2). Tijelo je prekriveno vlasi ili ljestvicama. Glava je često prekrivena duljem kosom. Čeljusti imaju palzete. Antene u muškaraca su dulje s 7 jednakih ploča. Oni su organi mirisa. Elytra su obdarena rebrima u iznosu od 5 komada. Na prednjim nogama ima 2 ili 3 zubaca.

Svi procesi života upravljaju središnjim živčanim sustavom. To uključuje:

  • mozak;
  • neuralni lanac koji prolazi kroz abdomen.

Vrste kukaca žive u Europi i Aziji. Oni vole mladu boru, šumski stepe za svoje stanovanje. Aktivni život May beetle traje 5-7 tjedana.Insekti u razmatranju spajaju se u mjesecu svibnju. Žena produbljuje u tlo do dubine od oko 10 cm i postavlja oko 70 jaja. Nakon toga, obično umire. No, nakon mjesec i pol dana, bijeli larve izlegu (slika br. 3). Uvrnuli su se u kuglu veće veličine. Drugi naziv za njih je brazda. Njihovo tijelo je debelo, ima 3 para nogu. Boja glave je blijedo žuta, može biti smećkasto-žuta ili smećkasto-crvena. Oni se hrane korijenima biljaka. To može biti i trave i stabla.

Žena produbljuje u tlo do dubine od oko 10 cm i postavlja oko 70 jaja. Nakon toga, obično umire. Ali nakon mjesec i pol dana, bijeli larve izlegu (slika # 3)

Larva živi u tlu 3-4 godine. Zatim postaje lutka, koja izgleda kao odrasla beetle. Pupa je na dubini od 30-50 cm, ima kratke krila i žućkastu boju. U jesen se pojavljuje buba iz pupa. Do proljeća živi na zemlji, a onda izlazi van. Počinje novi ciklus života.

hrušt (video)

Štete i korištenje buba vrsta

Što jesti cockchafers? Kukac se hrani samo na hrani biljnog podrijetla. Izvrsna hrana voće i ukrasno drveće i grmlje u vrtovima, ulicama, trgovima i parkovima, te borovim nasadima. Ličinke koje žive u zemlji razlikuju se od njihove velike voracity. Rado jedu korijenje povrća, drveća, bobičastog voća i voća. To uzrokuje veliku štetu vrtlarima i kamionima.

Kukac se hrani samo na hranu biljnog podrijetla

Danas nam je poznata šteta buba. I ima li koristi? Let's count:

  • insekti mogu biti zabavno ne samo za djecu nego i za odrasle;
  • oni se koriste kao mamac kada ulovljuju ribu: dobro ugrize ide, bušotina i asp;
  • oni su sami hrana ptica, zmija, živica i guštera.

Mnogi stanovnici naše zemlje vidjeli su zvijezdu bjeloglava Svibnja (Slika 4). Zapravo, ova bronca je zelena. Navedena je u Crvenoj knjizi koju svi znaju. Hranjenje za buba su cvjetovi i bilje, voće i mladi listovi nekih biljaka, sok od stabala. U poljoprivredi, bronca ne uzrokuje nikakvu posebnu štetu. Ali velika šteta uzrokuju ličinke, koje žive u starim panjevima, u gomilama muljeva i gnojiva. Gluttonous ličinke pretvoriti u buba u 3 godina. To se može vidjeti sa svojim vlastitim očima ako podmirite brončane kuće kod kuće. su

Mnogi ljudi u našoj zemlji vidio buba može Green (foto broj 4)

Neka buba hrušt i zelena pripadaju člankonožaca životinja. Rod rožnjaka u svibnju broji 74 vrste insekata.

hrušt proljeće (video)

Zaključak o

hrušt - mnogi poznati štetnik. Njegov životni ciklus sastoji se od 4-5 godina. Larva se razvija na dubini od 20-40 cm. Zimi se produbljuje na pola metra. Proljeće je odabrano bliže korijenima biljaka, koje služe kao hrana za nju. Sljedeće godine već jede korijene mladih stabala. Godinu dana kasnije dostiže veličinu od 5-6 cm i može gnječiti korijene odraslih stabala. Zatim dolazi stupanj pupa i uklanjanje buba iz njega. To se obično događa u svibnju. Zato je ime insekata - bug u svibnju. U ovom trenutku počinje letjeti i postoje stabla lišća.

hrušt - mnogi poznati štetnik

u svojim voćke ishrana jesen, lipa, planinski jasen, topola, breza, vrba, javor, hrast.

Ptice i kopneni kukci hrane se kukcima i njihovim gusjenicama.