Якое сродак найбольш эфектыўна ў барацьбе з вошамі

Чэрвень 2019

Відэа: МОЖНО ЛИ САМОМУ ВЫЛЕЧИТЬ РАК? Рак излечим содой с 1969 года. Излечение от рака (Чэрвень 2019).

Anonim

Uši - su mali insekti koji su često parazitske na ljudsko uši - su mali kukci koji se obično parazit čovjeka. Često se zbune s buvama koje žive samo na životinjama. Uši su zarazne i mogu započeti u bilo kojem narodu, dobrobit osobe ne igra ulogu. Paraziti se hrane ljudskom krvlju i preferiraju se podmiriti na kosu koja se često ispire. Nije ih lako izvaditi, ali to je moguće.

Vrste lijekova protiv uši

Liječenje insekata može biti različito kupljeno. Najlakše je riješiti stolarski ili pubični paraziti. Pubic svrab se manifestira unutar 5 dana. To je reakcija na ugrize. Jaja insekata ne može se izvući, jer je teško vidjeti s golim okom.

Optimalno liječenje ušiju - uporaba sprejeva. Jednostavno se prskaju na kožu. Tvari sadržane u aerosolima su opasne za uši i jaja.

Optimalno liječenje ušiju - uporaba sprejeva

Kod kuće je obično dovoljan sprej, a uši će nestati. Ponešto je teže ukloniti insekte iz glave. Ranije se vjerovalo da se u borbi protiv uši pomaže rezati kosu. Ali zapravo nije. Ako kosa nije jako duga, šišanje nema smisla.

Uši se dobro liječe pripravcima:

 • masti (Nittifor);
 • šamponi ("Paranit");
 • Sprejovi ("Para-plus", "Full-Marx").

Koristite lijek prema uputama. Liječenje se često predstavlja primjenom lijeka na kosu, a zatim ispiranje. Moguće je zaključiti parazite i narodne metode.

Najučinkovitija tvar je kerozin.

Folk metode

Korištenje kerozina

Najučinkovitija tvar je kerozin. Glava je gumirana i prekrivena ručnikom. Treba napomenuti da se ova metoda ne može nazvati sigurnom jer je kerozin naftni proizvod. No, u usporedbi s drugim naftnim tvarima to je manje toksično.

Detaljnije ćete saznati kako se riješiti ušiju s kerozinom čitajući odgovarajući članak na našoj web stranici.

"Diklorvos" - sovjetski način

Ponekad se obavlja liječenje narodnim metodama "Diklorvos". Insekticid može spasiti osobu od bilo kakvih insekata. Ovaj alat aktivno se koristi u svakodnevnom životu i tijekom poljoprivrednog rada. Priprema takvog plana paralizira živčani sustav parazita, kao rezultat toga, insekti propadaju. Ali prije primjene lijeka, valja razmišljati o posljedicama. Otrovanja, ako se odlučite liječiti te narodne tvari, mogu biti označene znakovima kao što su: gubitak svijesti;

 • povraćanje;
 • osip;
 • vrtoglavica;
 • konvulzije.
 • Vrtoglavica je jedan od simptoma "Dichlorvos" trovanja

Simptomi droge protiv ušiju pojavljuju se odmah ili 7 sati nakon uzimanja kože.

Korištenje alkohola

Koji je najučinkovitiji lijek za uznemirujuće uši? Za liječenje pedikuloze mogu biti različite folklorne načine, ali najčešće koriste alkohol.Iz pedikuloze pomaže masku za kosu od 96 posto alkohola. Obrada narodnih metoda je kako slijedi: tvar se primjenjuje ne samo na kosu, već i na kožu. Zatim stavite plastičnu vrećicu i pričekajte 30 minuta - sat vremena. Slična metoda protiv uši će voditi i imagos i gnjide. Nakon rada mrtvih parazita treba češljati češalj.

Možete dobiti insekte i dobiti je, ali na koži može nastati opekotina. Alkohol također može pogoršati strukturu kose. Udisanje znači da možete dobiti opekotinu gornjeg dijela dišnih puteva, stoga se ne preporuča liječiti pedikulozu.

Nakon maske alkohola, mrtvi paraziti trebaju biti češljani s češljem

Djelotvorni stolni ocat

Uobičajeni ocat može pomoći ušima.

Dovoljno je samo oprati glavu s njom. Učinkoviti tretman za uši pripremljen je kako slijedi: 2 žlice tvari se razrjeđuju u čaši vode. Uši u ovom slučaju neće umrijeti, ali droga će otopiti ljepilo s kojim su pričvršćene na kosu. Kao rezultat toga, oni će jednostavno biti češljani. Liječenje folklornim metodama ima neke nedostatke - može se pojaviti svrbež, opekline kože i prhut. Metode kuće

Kombinacija češljanja i metoda ljekarni je dobra za uši kod kuće, mogu se koristiti folk metode. S vrhova dobre recenzije primaju takvi proizvodi kao što su "RobiComb", "AntiV" i "LiceGuard". Udaljenost između zuba grbova je toliko mala da samo jedna kosa može proći između njih, a gnjida i uši ne, što im omogućuje da se izvadi bez ikakvih problema.

Možete koristiti elektronsku verziju "RobiComb". Iscjeljivanje iz parazita u ovom slučaju slijedi strujni udar.

Načini suzbijanja ušiju (video)

Kombinira se savršeno u skladu s raznim lijekovima. Možete ih kupiti u ljekarnama.

Najbolji lijekovi su kemijski insekticidi: "Fenthion";

 • "permethrin";
 • "Fenotrin";
 • "Malation";
 • "Sumitin".
 • Oni imaju neurotoksični učinak na parazitski organizam, uši propadaju. Sredstvo također može imati zagušujući učinak, spirale se začepljuju. Najsigurnije opcije su "ciklometikon" i "dimetikon". Kao rezultat njihove akcije, uši su imobilizirane i dehidrirane. Ako se bojite insekticida, možete koristiti folk metode.

Najpopularniji kemikalije se koriste za liječenje uši:

„NIT-free” („dimetikon”) - ulje koje se može primijeniti na suhu kosu;

 • "Pediculum-ultra" (esencijalno ulje anisa) - sprej, na kosi se drži pola sata;
 • "Chigiya" (aktivna tvar - permetrin) - šampon, na kosi drži 10 minuta;
 • "Reed" (permetrin) - šampon, ostavljen na kosi 10 minuta;
 • "Spregal" (tvar - esdepalletrin) - raspršivanjem primjenjuje na koži, vrijedi za 12 sati;
 • "Pedilin" - gel, šampon ili emulzija;
 • Razmak između zubi češljevima su tako mali, da se između njih ne može proći gnjide i uši, što vam omogućuje da ih vidjeli bez problema

„Uši Guard” - Šampon se primjenjuju na suhu kosu i ostaviti 5 minuta;

 • "Rosh Tov" - spreja, nanesena na kožu i suhu kosu, ostavite 15 minuta - 8 sati.
 • Značajke za neke ljude znači odabirom

Prikaz parazita kod trudnica, djece i pate od alergija teško.

U tom slučaju treba obratiti posebnu pozornost na sigurnost. Liječenje većine kemijskih proizvoda zabranjeno je zbog svoje velike toksičnosti.Dakle, mnoge tvari temelje se na tvari kao što je permetrin. Tretirajte s takvim sredstvima da su trudne i dojilje, kao i djeca do 5 godina zabranjena. Svaki lijek pripada jednoj od skupina u FDA skali (skala opasnosti). Prema njezinim riječima, permetrinski lijek je skupina B. To znači da su testovi u ovom slučaju bili provedeni na trudnim životinjama, tj. Nije dokazana sigurnost lijeka za neku osobu. Povucite parazite upotrebom tvari iz skupine B, ali ih ne možete koristiti za djecu. Permetin je samo manje aktivan pesticid. Pripreme od brojnih uši s sadržajem fenotrina i piretrina imaju slične karakteristike.

Tinkture i proizvodi od povrća mogu se koristiti kod kuće. Ali nisu svi prikladni za alergičare i trudnice. Dakle, uši se ne mogu ukloniti uz pomoć tinkture u alkoholu - to je opasno. Korištenje ovog lijeka može negativno utjecati na zdravlje djeteta i mame.

Uši će otići i ako koristite elektrokube

Liječenje pesticidima također se ne preporučuje. Kod kuće možete otrovati isparavanjem kerozina, otrovnih tvari i alkohola.

Optimalno sredstvo - mehaničko zbrinjavanje parazita uz pomoć grebena.

Trenutno proizvodi lisica mogu biti izrađeni od različitih materijala. Tehnika češljanja je također različita. Prije uklanjanja parazita pazite da je češalj prikladan za vašu vrstu kose. Odaberite proizvode bez struganja. Liječenje trudnica preporučuje se za obavljanje češlja "Liceguard", koji imaju udobne ručke. Za liječenje kod kuće, ovaj bi proizvod trebao biti unutar tjedan dana. Uši će otići i ako koristite električni grijač.Ne samo češlja, nego i fizički uništava gnjide i odrasle parazite. Proizvod je prilično dobar, nema dodatne obrade. Kada ga koristite kod kuće, isključuje se kosa, jer su zubi češlja rijetki.

Kako se riješiti ušiju (video)

Preporučujemo vam da pročitate članak "Uši u djetetu: kako sigurno i brzo".

Uši se mogu ukloniti na različite načine. Da bi ih izvukli, ispasti će krune, insekticidi, folk metode. Koji način odabira, svi odluče sami.