Які абраць і як прымяняць спрэй супраць блох

Чэрвень 2019

Відэа: Apartheid in South Africa Laws, History: Documentary Film - Raw Footage (1957) (Чэрвень 2019).

Anonim

Sprej za buha je mali volumen bočice koja sadrži otrovnu tekućinu. Vlažnost se raspršuje pod visokim tlakom iz spremnika pomoću mehaničke pumpe. Sprejevi za buhe su vrlo popularna zbog činjenice da njihova primjena ne zahtijeva puno vremena i truda u pripremi i provedbi dezinsekcije.

Načelo djeluje sprej

Ako ste pronašli buhe u stanu, odmah treba početi da ih uništiti. Kemijska industrija proizvodi nekoliko vrsta buha sprej, što omogućuje brzo uklanjanje insekata. Princip djelovanja je isti za njih. Glavna je razlika samo u koncentraciji hlapljivih kemijskih sredstava. Kemijska industrija proizvodi sljedeće tipove antiblokirajućih sprejeva:

  • Professional;
  • Kućanstvo.

Stručni stručnjaci za dezinfekciju koriste profesionalne sprejeve. Ti lijekovi su vrlo otrovi, pa kad radite s njima, koristite posebne respiratore i rukavice. Sprejovi kućanstva imaju nisku toksičnost, budući da su namijenjeni pojedinačnoj obradi prostora. Droge širokog spektra akcije mogu uništiti nekoliko vrsta insekata, uključujući ljude koji puze i lete.

Kako koristiti sprej za buha

Prije uporabe lijeka, pažljivo ih pročitajte. Količina sprej za tretman životinja treba biti strogo dozirana u skladu s preporukama veterinara.Kako bi se izbjeglo kolektivno trovanja hlapljivim tvarima, tekućina treba prskati u dobro prozračenom prostoru. Nakon prskanja poželjno je ostaviti prostor za nekoliko sati.

Prije kupnje proizvoda, potrebno je upoznati se s područjem u kojem se 1 spremnik kupuje u pravoj količini.

Prije svega, zaražena životinja mora biti tretirana s insekticidom. Najprije sprej leđima i trbuhu. Mala područja oko očiju i nosa, kao i iza ušiju, lagano obrišite s pamučnim štapićem na kojem možete prskati malo tekućine. To će pomoći da se izbjegne ulazak otrova u oči.

Važno! Prije raspršivanja aerosola, trebali biste ukloniti posuđe, hranu i osobne predmete u gustim plastičnim vrećama ili ih neko vrijeme ukloniti iz stana.

Koji fleace je najbolje odabrati

Veliki izbor insekticida koji prodaju na tržištu ponekad uzrokuje poteškoće. Teško je odrediti koji brand spreja daje prednost. Nisu svi pripravci sigurni i učinkoviti u primjeni. Način primjene sprejevi su podijeljeni u dvije skupine:

  • za liječenje životinja;
  • za liječenje stambenih prostorija.

Aerosol, namijenjen tretmanu životinja, prikladan je i jednostavan za upotrebu. Sadrže biljne sastojke koji omekšavaju toksični učinak aktivnih tvari na kožu i kaput životinje. Pripreme za uništavanje buha u stanu sastoje se od komponenti koje mogu uništiti ne samo odrasle, već i njihove ličinke. Među popularnim aerosolima za kućne ljubimce su sljedeće.

Frontline

Djelatna tvar fipronil je uključena u sastav tekućine u plastičnoj bočici u ujednačenom obliku.Ovaj lijek u malim količinama siguran je za zdravlje kućnog ljubimca. Tvar paralizira živčane završetke insekata, uzrokujući njihovu masovnu smrt. Nakon dodira s kožom, fipronil se ne apsorbira u krvotok tako da ne može uzrokovati trovanja.

NOROKLIN EXTRA

Bistra tekućina koja se nalazi u kompaktnoj metalnoj boci od 200 ml sadrži aktivne sastojke metoprena i permetrina. Lijek se raspršuje na udaljenosti od 50 cm na osnovnim pločama, namještaju, tepihima i drugim staništima insekata. Sprej ima povećanu toksičnost. Da bi se izbjegle ozbiljne posljedice, u stanu nakon tretmana treba biti mokro čišćenje.

Adams

Pod poznatim robnim markama insekticidnih preparata, Adams proizvodi aerosole iz buha koji učinkovito ubijaju buhe na tijelu kućnih ljubimaca. Lijek je dizajniran za liječenje životinja u dobi od tri mjeseca. Tekućina sadrži aktivnu pripremu piretrina, paralizirajući živčani sustav insekata. Za potpuno uklanjanje buha, jednokratno liječenje dostatno.

Važno! Kemijska industrija proizvodi sprejeve namijenjene psima i mačkama kratke i duge kose. U prodaji su i vrste sprejeva s niskom koncentracijom toksičnih sredstava za pacijente i oslabljene životinje.

Čistoća

Insecticid Spray iz buha Nebeski je širok raspon djelovanja. Namijenjen je uništenju buha i drugih insekata krvi koji su krvavi u sobi. Sastav sprej sadrži aktivni sastojak permetrina. Tvar u kombinaciji s izopropil alkoholom i glicerinom učinkovito uništava insekte.