Якія ўжываць народныя сродкі ад прусакоў ў кватэры

Ліпеня 2019

Відэа: как быстро вылечить грипп в домашних условиях народными средствами? Школа доктора Скачко (Ліпеня 2019).

Anonim

Postoji mnogo prilično djelotvornih sredstava za uklanjanje žohara bez uporabe kemijskih insekticida. Najčešće su takozvani folklorni lijekovi. Vrlo je važno, prije nanošenja, zadržati maksimalnu čistoću u stanu i održavati ga, ograničiti pristup hrani i izolirati pristup smeću.

Koji su narodni lijekovi za kontrolu žohara

najviše dobro poznat i relativno učinkovit uključuju:

naših čitatelja izbor! U borbi protiv žohara, naši čitatelji savjetuju otpornik Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite kopče s žoharima, kukcima i drugim insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Više ovdje …

 • Odmrzavanje kuće ili stana;
 • Borna kiselina ili boraks;
 • Biljke i sredstva koja se temelje na njima: grožđe, lovor, pelina i drugi;
 • Tvari s jakim i oštrim mirisom: amonijak, kerozin, metilirani alkohol i terpentin;
 • brašno u kombinaciji s gipsom ili alabasterom;
 • Domaće zamke.

Preporučljivo je boriti se na popularnim načinima kada u kući postoje male djece i kućni ljubimci, pri čemu liječenje kemikalijama može imati negativan utjecaj. Odmah treba spomenuti da narodni lijekovi neće dati isti učinak kao i uporaba specijalizirane kemije.Međutim, s malom populacijom insekata ili kao preventivnom mjerom, to je jeftiniji i učinkovitiji način uklanjanja ili zaštite stan od štetnika.

Uz to, moguće je kombinirati nacionalna sredstva borbom, tj. Istodobno korištenje nekoliko metoda.

Odmrzavanje prostorije

Odmrzavanje je najučinkovitiji narodni lijek, poznat još u antičko doba.

Bubnjevi su potjecali iz tropskih geografskih širina, tako da mogu preživjeti samo u relativno uskom temperaturnom rasponu i potpuno su prilagođeni nižim temperaturama, a još više mraku. Kako bi uništio žohare dovoljno temperature od -5 stupnjeva, s njom umre pola insekata. Ali to ne znači da čak i najmanji mraz može ih ubiti, insekti neće sjediti i čekati smrt, ali će se preseliti na toplije mjesta, kasnije se vraćaju. Stoga, učinak penetracije prostorije na temperaturu od -10 stupnjeva donosi veći učinak, pri čemu se smrt Prusaka odvija unutar 2 minute.

Potrebno je stvoriti nacrt u apartmanu kako bi se hladan zrak mogao dosegnuti teško dostupna mjesta i potpuno zamrznuti cijeli volumen sobe. Zbog toga bi temperatura na ulici trebala biti -12 stupnja i niža, jer zidovi i dalje zadržavaju toplinu i dobivaju dio od susjeda. Stan s otvorenim prozorima treba ostaviti 3-5 sati.

Nedostatak ove metode je moguće oštećenje opreme (pojavit će se kondenzacija kada se apartman zagrijava nakon zurenja) i pozadina (može "pop" i ukloniti zidove). Ali najozbiljnije posljedice mogu nastati kod sustava grijanja i cijevi. U slučaju da stan ima pojedinačno grijanje - mora se isključiti i dopustiti da se cijevi neko vrijeme ohlade.Kada centralno grijanje može omotati cijevi u krpe, pjene ili drugih toplinskih izolatora, ali to je vrlo rizično način, to se ne preporuča koristiti.

NAŠI ČITANJI RECOMMEND! U borbi protiv žohara, naši čitatelji savjetuju otpornik Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučna tehnologija s 100% učinkovite kopče s žoharima, kukcima i drugim insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

Borna kiselina ili boraks

Borna kiselina i boraks su gotovo identične tvari i djeluju na sličan način. Boricku kiselinu možete kupiti u ljekarni po niskoj cijeni, a bušilica se koristi kao tok za lemljenje, tako da se može naći na radijskom tržištu. Gutanje žohara, borna kiselina blokiranje živčane impulse i oštećenja živčanog sustava koji dovodi do paralize i smrti žohar. Ovo je prilično djelotvorna metoda, ali složenost njegove primjene je da insekta mora jesti. Sam prah nema miris ili okus, stoga je Prusak apsolutno neprivlačan u svom čistom obliku.

Upotreba Recept borne kiseline

 • mješavina kuha žumanjka s bor praška iz rezultirajuće smjese na svitak loptice i staviti ih na mjestima gdje se insekti;
 • Pomiješajte borovu kiselinu sa šećernim prahom u omjerima od 1 do 1, dodajte malu količinu šećera vanilije za miris. Koristite dobivenu smjesu prikladnija na poklopcima ili drugim oblogama.
 • Napravite kuglice tijesta uz dodatak borne kiseline.

Kada se koristi borna kiselina, važno je odrezati žohare iz izvora vode, inače će njegova uporaba imati nikakav učinak.Također je poželjno da ih što više ograničimo na bilo koju drugu moguću hranu.

Kako se boriti s žoharima s biljkama

Pukotina buhača

Mnoge biljke i bilje imaju tvari koje pere od žohara. Ove metode nisu prikladne za njihovo uništenje, već će pomoći uklanjanju insekata ako nisu previše u sobi i također su učinkovite kao preventivne mjere. Biljke koje se mogu koristiti za borbu protiv štetnika:

 • Piretrum. To je žućkasti prah tla kamilice. Sadrži tvari izuzetno neugodne za žohare. Prašak buhača je spreman za upotrebu, nema potrebe da joj dodaju druge tvari ili stvaraju rješenja. Upotrebom buhača potrebno je preraditi teško dostupna mjesta gdje žive žohari, mjesta njihovog nakupljanja i mogući načini penetracije u stan.
 • List u zaljevu. Sadrži prirodni odbojni (odbijajući) - cineol. Koristi se slično kao i buhača - na mjestima zagušenja, mogućem nastanku i penetraciji u stan.
 • Stariji pupoljci također djeluju na žohare na zastrašujući način.
 • Eterična ulja na bazi cedra i eukaliptusa. Da biste ih koristili, trebate upotrijebiti pamučni bris. Prilikom prerade velikog područja - ulje se može dodati u vodu pri pranju podova, teško dostupnih mjesta i mogućih mjesta izgleda - s tamponom i nerazrijeđenim uljem. Važno je zapamtiti da bi količina eteričnog ulja trebala biti mala jer previše jak miris može oštetiti stanare.

Tvari sa žestokim mirisom

Učitavanje …

Jedan od najradikalnijih narodnih lijekova iz Prusaka je uporaba tvari kao što su amonijak, kerozin, metanol i terpentin.Te tvari imaju jak i vrlo oštar miris koji odbija insekte. Ali miris je vrlo neugodno za ljude da peru podove uz dodatak tih tvari, a još više živite u stanu s miris je gotovo nemoguće, osim toga, može uzrokovati značajne štete po zdravlje, pa je uporaba tih tvari ne preporučuje.

Gips ili alabaster

Ove tvari mogu uništiti žohare samo kad ih se proguta i zamrzne u trbuhu. Boriti se na ovaj način je vrlo okrutno i zahtijeva lukavost, jer je nemoguće dobiti kukac da jede ove tvari u čistom obliku. Da biste koristili gips ili alabastu, moraju se pomiješati s brašnom ili drugim tvarima.

Zamka žohara sa svojim rukama

Zamka žohara sa svojim vlastitim rukama može biti od 2 vrste - s upotrebom biljnih ulja i emkosti ili ljepljive zamke.

Prva metoda uključuje odabir bilo kojeg kapaciteta, boce s širokim vratom ili limenke su najprikladnije, nakon što su premazali unutarnje zidove suncokretovim uljem. Neće dopustiti da žohar ponovno izađe. Unutar spremnika, trebate kapati med ili koristiti bilo koji drugi mamac.

Ljepljive zamke mogu se izraditi komadom kartona i škampom ili nebijeljenim ljepilom. Na njegovu površinu potrebno je pričvrstiti ljepljivu traku tako da je ljepljiva strana na vrhu ili da se površina kartona obrađuje posebnim sušenjem bez sušenja. Centar također treba staviti mamac.

Nedostatak zamki napravio svojim rukama u činjenici da je nakon nekog vremena, da biste dobili osloboditi od insekata, zamka će morati uzeti u ruke, a na njemu će biti određena količina žive, umiru i već mrtve životinje.Ovaj je postupak prilično neugodan i neestetican, pa možda neće biti prikladan za sve.

Osim toga, u potpunosti podizanje žohara na ovaj način je prilično teško, možete ih samo smanjiti.

Borba protiv metoda ljudi iz Prusaka može biti samo u ranoj fazi infekcije. Osim toga, njihova učinkovitost može se razlikovati u svakom pojedinom slučaju.